Firefox stöder import av KeePass- och Bitwarden-lösenord –

Firefox 85 kommer att stödja import av KePass- och Bitwarden-nycklar

KeePas och Bitwarden är två mycket populära lösenordshanterare … Men Mozilla-webbläsaren låter dig också importera nycklar från andra administratörer med samma format.

Fortfarande stabila versioner av Firefox tillåt som standard två alternativ för import och export av nycklar. Vi kan göra detta från andra kompatibla webbläsare som Google Chrome eller Edge, och vi kan också exportera inloggningar till en okrypterad CSV-fil.

Det bör noteras att vissa lösenordshanterare stödde redan import av Firefox-nycklar, men webbläsaren hade inget sätt att importera lösenord från nyckelhanterare.

Den här funktionen kommer att visas i Firefox 85. Den kommer inte att vara aktiverad som standard först. Du kan importera nycklar från lösenordshanterare som använder formaten KeePass eller Bitwarden. Detta är CSV-filformatet som används av lösenordshanterare vid export av nycklar i detta format.

Hur man aktiverar den här funktionen i Firefox

Vi har angett att den här nya funktionen inte är aktiverad som standard i den stabila versionen av Firefox. Den är dock redan aktiverad som standard i Firefox Nightly, som är den version av Mozilla-webbläsaren som ändras först.

För att aktivera den i den stabila versionen av Firefox måste vi öppna om: config i adressfältet. Han kommer att be oss att acceptera. Senare måste vi söka efter signon.management.page.fileImport.enabled. Vi måste markera alternativet True för att det ska aktiveras korrekt.

Om vi ​​nu kommer in om: inloggningar , kommer vi att se ett nytt alternativ: importera från fil. Det tillåter bara CSV-filer och därför måste vi exportera från nyckelhanterare till detta filformat.

Kort sagt, Mozilla Firefox kommer ett steg längre för att göra det enklare för användare att hantera sitt lösenord. Vi vet redan att det är viktigt att skydda våra konton på ett adekvat sätt för att förhindra problem och säkerställa att allt är ordentligt skyddat för att undvika läckor och inkräktare som kan äventyra vår integritet.

Dessutom vill vi lyfta fram vikten av dessa Lösenord var försiktig. De måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Allt detta dessutom på ett slumpmässigt sätt. Vi måste alltid undvika att använda samma lösenord på flera sajter och därmed inte orsaka den så kallade dominoeffekten som kan påverka andra konton vi har på internet.

Vi lämnar dig med en guide med tips för att skapa starka lösenord. Där förklarar vi allt som behövs för att säkerställa att den grundläggande säkerhetsbarriären som vi kan ha på våra konton är korrekt implementerad och att vi inte utsätts för några risker när vi surfar på Internet.