Firefox 93 kommer att spara PC RAM med denna funktion –

Dess utvecklare är fullt medvetna om allt detta, så de försöker göra detta misstag så enkelt som möjligt. Företag som Microsoft Google eller Mozilla är redan ansvariga för allt detta. I själva verket, i samma rader, vill vi fokusera på det här senaste företaget, i synnerhet kommer vi att prata om webbläsaren Firefox. Och faktum är att företaget vill implementera en viktig funktion för att minska och kontrollera konsumtionen RAM-minne PC.

Firefox 93 kommer att tvinga webbläsaren att förbruka mindre RAM

Specifikt menar vi att i nästa Firefox 93 för Windows kommer funktionen Ladda ner bokmärken att implementeras. Detta startar när det upptäcker att systemet har slut på minne. Mozilla tror att denna funktion minskar Firefox minnesanvändning samtidigt Minne kraschar. När funktionen körs måste användare klicka på den laddade fliken för att ladda om den i programmet.

Det är faktiskt vad vi redan kan hitta på liknande sätt i Microsoft Edge. Detta program har ett inaktivt fliksystem för att förbättra minne och CPU-användning. Allt detta för att förbättra Batteri-liv och webbläsarprestanda. Chrome har för sin del en flikladdningsfunktion för samma ändamål. Medan Edge pausar flikar och frigör resurser, Krom laddar ner dem. Således kan man säga att Edge erbjuder mer kontroll över dessa element i kardanen än vad Chrome gör.

Så Mozilla, inspirerad av Chrome, implementerade Tab Download i Firefox 67 för två år sedan. Funktionen utlöses och tillämpas på flikar när systemet tar slut på minne. Men Firefox-utvecklarna lyckades inte ta reda på orsaken till den höga minnesförbrukningen. På grund av detta stängde han av funktionen tills han hade samlat in mer data och aktiverade den i de slutliga versionerna av programmet.

Flikarna laddas in i Mozilla-webbläsaren.

Därför, som vi nu vet, tack vare Firefox Nightly 93 , kommer programmet automatiskt att ladda flikar när din dator har ont om minne. Det bör nämnas här att den här funktionen initialt kommer att visas i Windows och kommer att implementeras i nästa version Linux och macOS-datorer. I sin tur planerar företaget att skapa en sida som liknar Chrome, men i Firefox menar vi chrome: // discards.

Och faktum är att moderna webbläsare med flertrådig arkitektur förbrukar mer minne än de brukade. Även om du har en högpresterande PC med mycket RAM installerat , kan systemet förbruka mycket resurser. I den här situationen laddar Firefox flikar och frigör datorresurser, vilket minskar minnet och gör systemet snabbare och mer stabilt.

om firefox

Det måste sägas att vi samtidigt kommer att ha möjlighet att inaktivera detta med funktionen browser.tabs.unloadOnLowMemory, som vi hittar i ca: config.

Relaterade artiklar

Back to top button