Felsökning Inget ljud efter att ha gått in i viloläge –

Det första vi behöver veta i detta avseende är att Windows 10 kan komma ihåg volymen som ställdes in i början. Detta gäller både ljudenheten och den specifika applikationen. Om vi ​​till exempel ansluter hörlurar till operativsystemet Redmond och ställer in värdet på 50, Windows kommer automatiskt att ändra volymen till 50 nästa gång du kopplar in hörlurarna. Detta är parametrar som vi måste överväga, särskilt om vi tänker på den enorma mängd multimediainnehåll som vi för närvarande använder på datorn.

Det bör noteras att denna inställning inte gäller enheten, utan anslutningsporten. Det vill säga att volymen ställs in för enheter som är anslutna via ljudjacket. På samma sätt kan användare ställa in specifika volymer för en app, och Windows 10 kommer ihåg detta i framtiden. Däremot stöder inte Windows 10 att ändra volymen baserat på start- eller viloläge.

Med detta menar vi att systemvolymen inte kan ändras när den är låst, om vi till exempel inte använder en schemalagd uppgift för det. Det är också viktigt att veta att om Windows 10 PC slutar avge ljud efter uppstart från viloläge, detta är inte normalt. Även om systemet helt enkelt är avstängt är detta inte initialt förväntat beteende. Därför kommer vi att visa dig flera lösningar om du inte ser något ljud i Windows efter viloläge.

Ändra Windows Power Plan

Om vi, som vi nämnde, tar slut ljud på pc efter att systemet har vaknat från viloläge, försök att ändra energischemat. För att göra detta kan vi öppna Windows Kontrollpanel. Sedan går vi vidare till sökvägen för hårdvara och ljud/strömalternativ. Vid denna tidpunkt kommer skärmen att visa energischeman som vi har definierat för PC:n.

Planera energi

Här måste vi välja ett annat energischema och sedan låter vi operativsystemet gå i viloläge. Sedan väcker vi honom till liv igen och kollar ljudet för att se till att han redan är det hörbar … Om så är fallet måste vi ta bort det tidigare konfigurerade energischemat och skapa ett nytt i dess ställe.

Stäng alla energisparprogram

I många fall använder vi vissa applikationer i Windows för att bättre hantera systemkraften. I synnerhet används de ofta för att utlösa olika händelser när näringstillstånd datorn förändras. Därför, om vi stöter på några problem med ljud när vi lämnar viloläget, rekommenderar vi att vi avslutar dem alla. Sedan behöver vi bara lägga den i viloläge igen och kontrollera om felet är löst. Om så är fallet vet vi redan att ett av dessa tredjepartsprogram orsakar kraschen.

Kontrollera ljudet för varje program

Ljudkraschar efter att Windows-datorn återgår till viloläge kan inträffa både kollektivt och individuellt. Med detta sagt vill vi berätta att en krasch med ljud kan gå förlorad över hela operativsystemet globalt eller i vissa program. Det är därför det rekommenderas i detta skede att kontrollera om du kommer att förlora ljud i en specifik applikation.

Till exempel, efter att ha avslutat VLC-viloläget, får mediaspelaren plötsligt slut på ljud när vi spelar upp en video här. Därför, om alla program som körs har ljud utom ett, är problemet med ljudet. Så lösningen är att starta om den och om det inte fungerar, försök avinstallera den och installera om den. Likaså skadar det aldrig att uppdatera det här programmet där vi upptäcker en krasch med ljud till den senaste versionen.

Använd ljudfelsökaren

Att ändra den tredje kanske vi har problem med ljudkomponent PC eller till och med med dess drivrutiner. Därför har vi möjlighet att köra ljudfelsökaren som Windows själv erbjuder. För att göra detta behöver vi bara öppna appen Inställningar, till exempel genom att använda tangentbordsgenvägen Win + I.

I det nya fönstret som visas, gå till Uppdaterings- och säkerhetssektion där vi letar efter Felsökning i den vänstra rutan. Nu behöver vi bara klicka på Fler felsökare och i nästa fönster kommer vi att starta en felsökare som heter Audio Playback.

problemlösning som sonido

Uppdatera dina ljuddrivrutiner

En annan möjlig lösning som kan hjälpa oss med problemet vi står inför är att uppdatera drivrutinerna. Med detta sagt vill vi berätta att det aldrig skadar att kontrollera om det finns en uppdatering för din PC-ljuddrivrutin. Om så är fallet måste vi ställa in det på lösa problemet med … Detta är vad vi uppnår med enhetshanteraren, där vi hittar ljudingångarna och -utgångarna.

Entradas Salidas Sonido

Sedan högerklickar vi på ljudenheten och väljer alternativet Uppdatera drivrutin. Detta kommer att starta själva uppdateringsprocessen antingen manuellt eller automatiskt. Naturligtvis är det mest rekommenderade här att använda de senaste officiella drivrutinerna som släppts av tillverkaren av respektive ljudenhet.

Ställ in den maximala mängden minne

Enligt vissa användare är detta en annan lösning som fixar ljudproblem när man vaknar ur sömn. Specifikt pratar vi om möjligheten att anpassa den maximala minnesstorleken i Windows. För att göra detta är det första vi gör att använda tangentbordsgenvägen Win + R för att öppna lanseringen. låda , där vi skriver kommandot msconfig.

I systemkonfigurationsfönstret som öppnas går vi inte till Börja och klicka på knappen Fler alternativ. Nu behöver vi bara aktivera alternativet Maximalt minne, där vi ställer in det på 3072.

minnesmärke av maxim sonido

För att slutföra denna ändring, klicka på OK och sedan på Verkställ. Efter omstart av systemet bör problemet vara löst.