Felsöka spelproblem och krascher –

Att säga att ett system som Windows 10 är programvara som borde fungera korrekt på de flesta moderna datorer. Den består av många sektioner, funktioner och funktioner som ger en stabil och ständigt förbättrad svit, inklusive dess användning med de tidigare nämnda spelen. För att göra detta behöver vi vissa element, liknande det vi ska prata om i samma rader. Vi berättar detta för härnäst kommer vi att prata om vad som har funnits bland oss ​​i Windows i många år, vi menar DirectX.

Detta är programvara som många av er säkert har hört talas om länge, men låt oss se vad det är. Det kan sägas vara en grundläggande komponent i en PC, speciellt för grafiskt bruk som spel. Om du inte vet, menar vi faktiskt uppsättningen API:er som är en del av operativsystemet för att optimera prestanda för spel på Windows. Detsamma gäller andra multimediakomponenter såsom video. Men de kan ibland misslyckas och inte fungera korrekt, vilket kan vara ett problem.

Vad är DirectX på Windows

Men det första vi behöver veta i detta skede är att DirectX är en uppsättning API:er utvecklade av Microsoft för ditt operativsystem. Att säga att dess syfte inte är något annat än att främja utvecklingen av multimediainnehåll av andra skapare och på så sätt få bättre resultat i dessa programvarotitlar. Hur kunde det vara annorlunda, allt detta är fokuserat på användningen av innehåll som t.ex spel och andra multimediaelement.

Detta säkerställer att allt fungerar bäst i Windows och fungerar korrekt. Det är också intressant att veta att dessa API:er som vi pratar om har följt oss i många år. PC i synnerhet släpptes dess första version 1995. Således kan de anses vara nyckeln när du spelar eller använder vissa grafikapplikationer i Redmond-systemet. Samtidigt kan vi säga att DirectX ansvarar för att optimera spel i Windows

Hur man åtgärdar problem med DirectX

Trots dess enorma användbarhet har många användare under åren rapporterat att de stöter på ett fel när de startar ett spel eller en grafisk applikation. Detta tyder i synnerhet på att DirectX stötte på ett oåterställbart fel. Samma fönster ber oss kolla registerfil och tillåter inte användning av applikationen eller spelet i fråga. Dessutom kan detta felfönster visas när vi spelar spel som WarZone eller Call of Duty, till exempel.

Vid det här laget kan många undra vad detta fel betyder. Det bör noteras att varje gång systemet eller datorn anropas GPU / GRAFISK PROCESSOR , gör Windows ett andra försök eller försöker återställa om det kraschar. I det här fallet stöter DirectX på ett fel från vilket det inte kan återställas eller göra ett andra försök, därav varningen. Problemet kan vara i spelet vi kör, i grafikstyrenhet , eller någon form av skadad fil.

Grundläggande Windows-lösningar för detta fel

Innan vi börjar felsöka kan vi använda de enklaste alternativa allmänna stegen. Med detta menar vi att när vi har hittat ett fel kan vi starta om datorn, starta om spelet, installera om spelet eller påstående … Att starta om och installera om löser en hel del problem, som vi förmodligen har sett i många fall.

Inaktivera hårdvaruövervakningsprogramvara

Det är värt att notera att många användare använder någon form av extern programvara för att övervaka sin installerade hårdvara. Detta används för att mäta GPU och CPU temperaturer, spelbildhastigheter etc. Program som t.ex MSI Afterburner , GeForce Experience Overlay, etc. Orsakar ibland DirectX-problem i spel.

Det finns många applikationer som kan användas för detta, så det rekommenderas vid behov starta spelet utan att använda dessa program för att ta reda på om de orsakar en krasch.

Använd den inbyggda reparationsfunktionen i spelen

Det finns några spel som erbjuder sina egna inbyggda verktyg för att fixa interna problem. Om problemet uppstår på grund av en skadad DirectX-relaterad fil kan detta lösa sig problem … Därför är det tillrådligt att leta efter det här alternativet som vi talar om i titeln som vi har problem med, och det kommer att hjälpa oss att lösa det direkt.

Uppdatera eller installera om din grafikdrivrutin

GPU-drivrutiner är kända för att orsaka problem, särskilt om det finns en konflikt med den senaste versionen av Windows. uppdatering … Som sådan är det nästan alltid användbart att uppdatera dessa objekt om en varning dyker upp relaterad till en bugg som vi kommenterar. Om felet uppstår efter uppdatering av systemet kommer vi att kunna göra det vi säger till dig om.

Detta är vad vi uppnår tack vare Enhetshanteraren så vi högerklickar på startmenyn och kommer åt det avsnittet. Sedan hittar vi grafikdrivrutinen och högerklickar på den igen för att välja Uppdatera drivrutin.

Rensa spelcachefiler

Alla spel och applikationer vi använder på PC har ett antal cachefiler för att förbättra prestandan. Men ibland är dessa filer föråldrade och programvaran tar inte bort dem. Således kan dessa gamla filer orsaka problem med nya, vilket kan leda till kraschar med DirectX … Samtidigt har många av dessa spel möjligheten att radera dessa filer, vilket hjälper oss om det behövs.

Kör DirectX Diagnostic Tool

Felsökning av DirectX-problem kan vara något problematiskt om vi inte vet orsaken till kraschen. Men Microsoft själv förser oss med ett integrerat verktyg som hjälper oss i det här fallet. För att köra DirectX Diagnostic Tool behöver vi bara köra DxDiag.exe i sökruta … På flikarna i fönstret kan vi alltså se de upptäckta felen.

Vanliga DirectX-fel

DirectX stötte på ett oåterställbart fel

Detta är en av de vanligaste fel som vi kan hitta med DirectX, och detta kan hända av flera anledningar. Så för detta kan vi köra DirectX Diagnostic Tools för att försöka hitta orsaken.

CreateSystemInterface misslyckades fel

Detta är en bugg som vi kan upptäcka med dessa API:er när vi startar vissa spel. Detta ges vanligtvis operativ system av sig själv, så det är bäst att installera den senaste versionen av den.

DirectX-startfel

Ibland kan vi hitta ett meddelande som säger att DirectX inte kunde initieras. Tja, detta händer vanligtvis på grund av ett fel i API:er av sig själva, så det bästa vi kan göra är att uppdatera eller avinstallera dem för att installera om dem.

Kan inte hitta d3d8.dll, ddraw.dll eller d3d9.dll

Detta händer när några av API-filerna vi pratar om här är skadade eller korrupta. Det är därför när programvara. den ifrågavarande inte kan komma åt dem, returnerar detta fel.

dplay.dll utförde en ogiltig operation

Detta är ett annat vanligt fel som vi kan hitta med DirectX när vi försöker starta vissa spel eller multimediaprogram … Felet bestäms vanligtvis av själva namnet, inte API:et i sig.

Relaterade artiklar

Back to top button