Felsök appen Windows 10 Inställningar –

Vi kan hitta många fel och problem som orsakas av en mängd olika orsaker, som du redan vet mycket om. Med allt detta erbjuder själva Redmond-mjukvaran, inifrån och ut, oss många sätt att försöka lösa allt detta.

Vad är appen Windows Settings användbar för?

I dessa rader kommer vi att fokusera på en av de viktigaste delarna av systemet och att om det misslyckas kommer vi att ha ett problem.

Det är sant att många klagar på det Microsoft stänger gradvis kontrollpanelen till förmån för appen Inställningar. Således blev denna andra ett nyckelelement i Windows 10. Härifrån kan vi hantera systemet, lägga till enheter, hantera användare, konfigurera gränssnitt etc. Den är indelad i ett stort antal kategorier, till exempel för hantering av Windows Defender eller systemuppdateringar, bland annat.

Följaktligen, om konfigurationen slutar fungera, förlorar Windows 10 det mesta av sin funktionalitet och hanterbarhet. Och det är möjligt att detta element är blockerat eller helt enkelt inte öppnas. Det är därför vi nedan visar dig en rad lösningar för att få det att fungera igen. Vissa av dem är enklare än andra, men på något sätt borde de tjäna oss.

Lösningar för Windows-konfigurationsfel

Återställ appen

Det första vi kan göra är att gå till Windows Start-meny där vi ser kugghjulsikonen, som vanligtvis tar oss till Inställningar. Högerklicka på den och öppna listan Avancerat för att välja Programinställningar. Detta öppnar ett nytt fönster där vi rullar ner tills vi ser knappen Återställ där vi klickar för att åtgärda problemet.

Installera om Windows-inställningar

Om det vi har visat dig inte fungerar måste vi veta att detta är en av de officiella applikationerna som är inbyggda i själva Windows. Så installerar om det som resten UWP borde lösa problemet vi pratar om. Detta är vad vi kan utföra från systemet PowerShell , skriv bara in dess namn i sökrutan för att starta den.

Tänk på att det bästa vi kan göra här är att högerklicka på posten och välja Kör som administratör … Därför visas ett fönster som motsvarar funktionaliteten, där vi anger kommandot:

Get-AppXPackage | Föreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”}

Detta innebär faktiskt omregistrering och ominstallation av Windows-program i hopp om att inställningarna ska fungera korrekt igen.

Hitta hårddiskfel

Detta är ett problem som också kan orsakas av, inte Windows problem , fel i PC-minnesblock. Därför måste vi också ta en titt på det här avsnittet som vi kommenterar för att försöka åtgärda det här problemet. Med detta vill vi säga att vi ska skanna hårddisken efter fel i den. För att göra detta går vi tillbaka till sökrutan, där vi nu skriver CMD och öppnar den med administratörsrättigheter.

När ett nytt kommandoradsfönster öppnas skriver vi kommandot sfc / scannow i det. Detta åstadkommer diskskanning letar efter fel i systemfilerna för att försöka lösa problemet med inställningarna.

Ta bort andra motstridiga appar

Det kan vara så att vissa program som vi har installerat på Windows orsakar kraschen som vi pratar om här. Detta kan ibland störa appen Inställningar. Till exempel har det med tiden blivit känt att vissa program som utvecklats och körs av vissa mjukvarutillverkare för deras hårdvara orsakar detta fel.

Till exempel händer detta vanligtvis i vissa bärbara datorer, där tillverkaren installerar sina egna program för att förbättra användarupplevelsen. Detta kan indirekt orsaka problem som leder till Applikationsinställningar fungerar inte. Därför kan vi, om det behövs och om vi har det, försöka ta bort eller inaktivera det, till exempel från Kontrollpanelen / Program / Avaktivera ett program.

Skapa en ny användare i Windows 10

Om inget vi har sett löser problemet och vi fortfarande inte kan öppna appen Inställningar, går vi lite längre. Specifikt menar vi att vi kommer att skapa ett nytt administratörskonto. Men vi måste naturligtvis komma ihåg att vi inte kan använda Configuration för att skapa den.

Om vi ​​har det Windows 10 Home vi kan skapa en ny användare via kommandoraden. För att göra detta öppnar vi igen CMD som vi såg tidigare, även med administratörsrättigheter. Skriv därför kommandot i fönstret som visas:

nettoanvändare New_User New_Password / add

Därför, när motsvarande nya användare har skapats med ett lösenord tilldelat honom, går vi till Kontrollpanelen / Användarkonton / Användarkonton / Hantera ett annat konto.

Sedan väljer vi det nya kontot vi just skapat och vi valde Ändra kontotyp som vi nu kan ställa in det som Administratör … Så det här användarkontot vi just skapade kommer nu att vara en administratör. Vi behöver inte längre stänga den aktuella sessionen och logga in på Windows med detta nya konto, där allt kommer att fungera bra.

Å andra sidan kan vi också använda Microsoft Console istället, men detta finns bara i Windows 10 Pro … Så för att komma åt den skriver vi lusrmgr.msc i systemsökrutan.

I det nya fönstret som dyker upp klickar vi på Användare, högerklickar sedan på den högra rutan och väljer Skapa ny användare.

Här kan vi lägga in våra uppgifter och nära session nuvarande konto för att ange ett nytt. Du kan till exempel göra detta med hjälp av Start-menyn eller kortkommandot Ctrl + Alt + Del.