Fel, skick och reparationskostnader –

Batterikapacitet och förväntad livslängd

A priori har denna iPhone SE en gemensam design med iPhone 8 och nu, eftersom processorn är mer avancerad och har andra funktioner från senare generationer. Batteriet är dock en av komponenterna som det delar med sig eftersom 1 821 mAh … Det är till en början ganska låg kapacitet jämfört med konkurrenterna, men Apple gör det alltid på sina telefoner på grund av dess utmärkta processor- och mjukvaruhantering, vilket garanterar längre batteritid än förväntat.

Även om det är sant att av de senaste Apple-enheterna är detta ett av de sämsta autonoma systemen, det borde räcka för att ta dig igenom en dag utan att använda en laddare. Detta bör vara fallet under åtminstone de första månaderna av enhetens liv från det att den togs ur kartongen. Om du också gör det tung användning enhet, kom ihåg att detta i slutändan kan påverka driftstiden.

Om hälsan har sjunkit kraftigt

Om du går till Inställningar> Batteri och klickar på Batteristatus ser du ett index som anger procentandelen batterislitage, med 100 % som lägst. Naturligtvis sjunker denna andel över tid, eftersom det är en av de komponenter som lider mest över tid, även om det inte betyder att det är normalt om det sjunker rejält på kort tid.

Det här avsnittet ger alltid information om batteriets hälsa, och om det når en procentandel där det anses vara mycket slitet, kommer det att indikera att det bör bytas ut. Om du märker att denna andel har sjunkit dramatiskt på kort tid, till exempel med 5% på några veckor, finns det två möjligheter. En av dem är att batteriet verkligen är defekt, vilket bekräftas om man också märker att autonomin är mindre. En annan möjlighet är felaktig beräkning, särskilt om du inte har märkt en minskning av dess varaktighet.

Denna meditation inte alltid tillförlitlig parameter eftersom det trots allt är väldigt svårt att veta exakt vilken slitagenivå en komponent är. Detta görs med hjälp av algoritmiska beräkningar som bara Apple känner till och som tyvärr ibland misslyckas och visar en procentandel som inte finns där. Detta kan lösas genom att bygga om enheten från början, även om vi får se det senare.

Om du tycker att det är okej men det varar inte länge

Detta är en mycket vanlig möjlighet, eftersom du kanske märker att du är på 100% hälsa eller att denna parameter inte har sjunkit för mycket, och att dock iPhone SE har nästan ingen batteritid. Det mest rekommenderade alternativet är uppdatera programvaran, för vilken du kan gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering och ladda ner och installera den senaste tillgängliga iOS-versionen. Om inte är det bäst att vänta på en uppdatering, som definitivt kommer att innehålla prestandaförbättringar som kommer att göra batteriet mer optimerat.

Återställ iPhone SE för att vara säker

Om du inte kan vänta, som vi sa i föregående avsnitt, kan du börja formatera din iPhone SE. Detta kommer också att räkna om hälsoprocenten och visa dig ett värde som ligger mycket närmare verkligheten. Säkert, inte något restaureringsarbete eftersom när detta görs från själva enheten raderas inte data, utan på teknisk nivå kommer du att lägga till ny information ovanpå den gamla. Alltid bättre återställa iPhone från datorn och dessutom vid återställning ladda inte ner säkerhetskopian … Det senare rekommenderas starkt eftersom om din enhet har ett programvarufel har den förmodligen säkerhetskopierats och kommer att dyka upp igen.

Apple batteri pris

Om du fortfarande har problem efter att ha provat allt bör du kontakta Apple. Det är möjligt att de kan erbjuda dig gratis ersättning , men för detta måste enheten omfattas av garanti och de måste bekräfta att det är ett tillverkningsfel. Samma sak händer om du har ett AppleCare +-kontrakt, även om det i så fall inte spelar någon roll om det är ett fabriksfel eller inte, då batteribytet täcks av dem.

Om din iPhone SE 2020 inte är fast besluten att uppfylla dessa villkor kommer priset du måste betala för en ersättning vara 55 euro … Om du också begär reparationer hemifrån, med en budtjänst som hämtar och sedan returnerar enheten, måste du lägga till 12,10 € till bekostnad av leverans. Åtminstone är det så Apple gör den sista poängen tydlig. Oavsett vilket kommer du alltid att erbjudas ett gratiserbjudande och du kan välja att acceptera det eller inte.

Hur är det med obehöriga centra?

Det är klart att om du hittar ett ställe som erbjuder dig samma renovering till ett lägre pris bör du åtminstone överväga att ta med din iPhone dit. Men det finns tillfällen då billigt är dyrt, och detta är ett bra exempel på detta. Var medveten om att vissa icke-originalkomponenter kan försämra användarupplevelsen och kanske inte ens fungerar i värsta fall. Det är därför vi rekommenderar att du tar den till Apple eller en auktoriserad service, som också kan ha lägre priser, men använder originalkomponenter. Om du bestämmer dig för att besöka en av dessa platser utan Apples tillåtelse rekommenderar vi att du kontrollerar i förväg innan de erbjuder dig en reparationsgaranti.

Var försiktig när du själv byter batteri

Ordspråket säger att skicklighet är bättre än styrka, och i det här fallet är det perfekt tillämpat. Det första du ska tänka på är att du använder verktygen skickligt och noggrant för att själv kunna plocka isär telefonen och byta ut batteriet, eftersom vilket litet misstag som helst kan göra din iPhone oanvändbar. Å andra sidan riskerar vi ovanstående, nämligen: batteri ej original och garanterar inte användbarhet. Det finns många nätbutiker som erbjuder förment originalbatterier, men det gör de inte, så först och främst rekommenderar vi att du är försiktig.

Relaterade artiklar

Back to top button