FCC samlar nu in konsumentdata från första hand om bredbandstjänster, tillgänglighet –

Federal Communications Commission ber nu amerikanska konsumenter att ge information om sina bredbands- och Internetleverantörsupplevelser.

Tidigare har FCC endast förlitat sig på data som tillhandahållits av internetleverantörer själva för att bedöma tjänsternas tillgänglighet och konkurrens i USA. Dessa data används för att skapa servicekartor som används av FCC som bevis för föreslagen reglering.

Som FCC:s tillförordnade ordförande Jessica Rosenworcel sa i måndags, går byrån nu direkt till konsumenterna. I en tweet säger FCC att de kommer att börja samla in “förstahandskonton om bredbandstillgänglighet och servicekvalitet” som en del av ett program för bredbandsdatainsamling.

“FCC håller på att uppdatera sina nuvarande bredbandskartor med mer detaljerad och exakt information om tillgängligheten för fasta och mobila bredbandstjänster. Programmet Broadband Data Collection (BDC) kommer att ge FCC, industri, delstat, lokal och stamregering enheter och konsumenter de verktyg de behöver för att förbättra noggrannheten hos befintliga kartor,” sa byrån om programmet.

Före programmet för insamling av konsumentdata gick FCC endast av ISP:s självrapporterade data. Dessutom krävde bredbandsåtkomst för ett specifikt serviceområde – cirka 50 kvadratkilometer – bara en enda adress för att ha 25 Mbps nedladdning och 3 Mbps uppladdningshastigheter.

Bredbandskunder kan dela sina bredbandsupplevelser med detta formulär på FCC:s webbplats. Ytterligare konsumentresurser och information om insamlingsprogrammet finns här.

Dessutom kan konsumenter se aktuella kartor över tjänsttillgänglighet – med hjälp av ISP-rapporterade data – på den här länken.

Det nya datainsamlingsprogrammet kommer mitt i tvåpartiska uppmaningar till FCC att uppdatera sin definition av bredbandstjänsters hastigheter och prestanda.

Relaterade artiklar

Back to top button