Faror med att ladda ner och använda mallar och teman i Office –

I själva verket kan man säga att det i allmänna termer är de mest använda applikationerna i världen. Och det är de som vanligtvis inte använder Word eller Excel på arbetsplatsen eller i skolan. Och något liknande händer när vi behöver ta bort någon form av officiellt dokument hemma. Detta, trots att det är betalningserbjudanden, är ett av de första alternativen som kommer att tänka på. Det är sant att det finns andra liknande gratis kit som t.ex LibreOffice , Bland de andra.

Men med allt detta och med det, fortsätter denna sektor att ledas under åren av Redmonds förslag. Faktiskt, svit och dess program slutar aldrig växa och utvecklas för att anpassa sig till de nuvarande behoven hos miljontals användare. Bland de många element som Microsoft förser oss med sina program hittar vi mallar och teman för Office. Detta är objekt som uppskattas av många användare för sin höga funktionalitet.

De faktiskt förutarbetade dokument av tredje parter som är inriktade på en specifik typ av användning som vi kan anpassa och anpassa. De är fantastiska och sparar oss besväret med att starta ett dokument från början och kan spara oss mycket tid och ansträngning. Men ibland kan de här elementen vi pratar om, mallar och teman för Office komma med sina egna risker. Faktum är att det är exakt de som vi kommer att prata om i samma rader.

Otillförlitliga nedladdningssidor

Många mallar som vi använder i Word är Excel eller PowerPoint erbjuds oss i samma program av mjukvaruutvecklare. Men samtidigt kan vi hitta flera sådana element på Internet. Det är därför vi, för att inte ta risker när vi laddar ner detta innehåll, försöker komma åt helt pålitliga webbsidor för att undvika att installera oönskad programvara och liknande.

Malware mallar

Genom att använda inofficiellt innehåll vet vi inte riktigt vilken fil vi laddar ner och öppnar på vår PCCyberkriminella använder ibland dessa filer, som vi använder med full tillförsikt, för att få deras skadliga kod till din dator. Därför skadar inte en preliminär kontroll av dem med ett antivirus.

Filerna är för tunga

Å andra sidan, även vara fri från skadlig programvara och virusen, mallarna och teman vi laddar ner är ibland för stora filer. Detta kan bero på missbruk av innehållet han är värd för, eller på att det finns för många av dem. Detta kan bli ett allvarligt problem, särskilt om vi planerar att dela det slutliga dokumentet eller arbeta på en gammal dator.

Mallar som inte stöds till 100 %

En annan möjlig nackdel som vi kan stöta på är att objekten som används i dessa mallar är inkompatibla med våra. Office-version … Följaktligen kommer vi att hitta ett lag som är halvkomplett, faktiskt lite eller ingen nytta för oss.

Relaterade artiklar

Back to top button