Fairphone 3 är officiell och modulär: smarttelefonen som inte bara bryr sig om det tekniska databladet uppgår till 450 € (video och foton)

Vi meddelade att den tredje iterationen av Fairphone det skulle komma och det gjorde det. Fairphone 3 det har just tillkännagivits och har inte förrådt sina löften: det är en enhet i linje med filosofin ekolog från tillverkaren, centrerad på modularitet för att underlätta reparationsförmågan och mer på material miljövänligt jämfört med dagens smarttelefonbranschstandarder. I klassiska termer är Fairphone 3 en enhet mellanklass med några intressanta särdrag.

Fairphone 3: Tekniska egenskaper

  • Skärm: 5,7 “full HD 18: 9, Gorilla Glass 5
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 632
  • Bagge: 4 GB
  • Internt minne: 64 GB utbyggbart via microSD
  • Backkamera: 12 megapixlar
  • Fram kamera: 8 megapixlar
  • Anslutning: dubbelt nano-SIM, WiFi, Bluetooth 4.2, NFC, GPS
  • Batteri: 3000 mAh med snabb laddning
  • OS: Android 9.0 Pie

Som tidigare förväntat bör vi inte bara fokusera på det tekniska databladet för att uppskatta alla särdrag hos Fairphone 3. Smarttelefonen var tillverkad av plast och koppar återvunnen, med guldkomponenterna som hittas genom handelskanalerna rättvis och stödjande och med tenn och volfram kommer inte från geografiska områden där de är på plats konflikter. Den senare aspekten får ett mycket viktigt värde eftersom mineralerna som finns i politiskt instabila områden där väpnade konflikter pågår ofta genererar fortsätter som går till finansiering i beväpnade grupper och / eller orsaka kränkningar av mänskliga rättigheter som exploatering på jobbet.

Den andra viktiga aspekten av Fairphone 3, som redan uppskattats av de tidigare modellerna som lanserades av det sociala företaget, är modularitet: den här funktionen rimar, även i praktiken, med reparationsförmåga och följaktligen med livslängd. Flera fack på smarttelefonen är modulära, till exempel kamera och batteri, och av enkel ersättning. Smarttelefonen är utformad för att lätt kunna användas av användaren själv: ersättningskomponenter säljs på den officiella Fairphone-webbplatsen och företaget levererar också en skruvdragare i försäljningspaketet.

Slutligen är det också bra att påpeka att Fairphone är det ett socialt företag, det vill säga, det är ett företag som inte bara syftar till vinst och också har bland sina huvudsyfte rättvis behandling av de anställda och anställda hos de partner som det samarbetar med. Företaget är också engagerat i initiativ från återvinning Och återanvändning av de enheter som används.

Utgång och pris

Fairphone 3 anländer exklusivt till Europeiska marknaden till priset av 450 €. Det är redan möjligt att förbeställa det via den officiella Fairphone-webbplatsen, leveranser förväntas starta från nästa 3 september.

Fairphone 3 – Bilder

Via: Liliputing, The Verge

Relaterade artiklar

Back to top button