FaceTime kommer nu att stödja Android och andra enheter från en webbläsare

Apple kommer nu att tillåta användare att planera FaceTime-samtal i förväg, och videosamtalsplattformen kommer också att stödja icke-Apple-enheter som Android-smarttelefoner.

Företaget presenterade på måndagen en ny FaceTime-funktion för iOS 15 dubbade FaceTime-länkar, som kommer att kunna delas via iMessage, Kalender, WhatsApp, e-post eller andra kommunikationsplattformar.

Förutom att tillåta användare att schemalägga och planera FaceTime-samtal, kommer FaceTime-länkfunktionen också att göra det möjligt för användare att gå med i ett FaceTime-samtal från en icke-Apple-enhet. Det inkluderar Android-smarttelefoner, datorer eller vilken enhet som helst som kan komma åt en webbläsare.

Funktionen kommer mitt i en fortsatt arbete hemifrån och distansutbildningsmiljö, även när pandemirestriktioner lättar. Det borde tillåta FaceTime att bli ett mer mångsidigt alternativ till plattformar som Zoom eller Skype för Apple-användare.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button