Facebook utvecklar sin egen integrerade podcastspelare

Facebook stärker sin plattform genom att integrera en ny poddspelare. Företaget bekräftade idag att de utvecklar sin egen lösning.

För närvarande är det okänt hur podcastproducenter kan skicka in sitt nya innehåll till spelaren för distribution bland de användare som följer deras sidor.

Facebook kommer att lansera en egen poddspelare

Naturligtvis kommer användningen av spelaren att vara valfri för innehållsskapare. Vi kan tänka oss att de antingen kommer att kunna visa sina egna RSS-kanaler eller ha en panel som låter dem ladda upp sitt nya innehåll manuellt.

Vi kommer att se den här funktionen när det är dags, som vi måste vänta i “några månader” för att komma officiellt.

“Över 170 miljoner människor är anslutna till hundratusentals podcastsidor på Facebook, och mer än 35 miljoner är medlemmar i podcastrelaterade fangrupper”, sa Facebook i ett uttalande för några dagar sedan. han sa.

Facebook utvecklar sin egen integrerade podcastspelare

Dessutom visar denna integration, liksom andra, att användare inte behöver lämna applikationen för vissa aktiviteter, och företaget siktar på att konkurrera mot andra techjättar som Google och Apple i podcastsegmentet.

Om vi ​​sätter ihop fler låtar har Live Sound Rooms nyligen kommit till plattformen för att tävla mot Clubhouse och andra liknande modeller, så det är också möjligt att ljudinspelningar av sessioner i dessa rum senare kan distribueras som podcaster.

Relaterade artiklar

Back to top button