Facebook kommer att behålla förbudet mot Donald Trump i minst två år

Facebook har meddelat att dess förbud mot den tidigare presidenten Donald Trump kommer att upphävas i januari 2023 så länge det inte finns någon ytterligare risk för den allmänna säkerheten vid tillfället.

Sociala mediejätten sa på fredagen att den kan komma att återinföra Trumps Facebook- och Instagram-sidor i januari 2023. Men när den tiden kommer, sa Facebook att det skulle behöva omvärdera riskerna för den allmänna säkerheten med att tillåta den tidigare presidenten tillbaka till sina tjänster.

“Vi kommer att utvärdera externa faktorer, inklusive fall av våld, restriktioner för fredliga sammankomster och andra markörer för civila oroligheter”, skrev Facebook i ett blogginlägg. “Om vi ​​fastställer att det fortfarande finns en allvarlig risk för den allmänna säkerheten kommer vi att förlänga begränsningen under en viss tidsperiod och fortsätta att omvärdera tills den risken har avtagit.”

Facebook noterade att, om Trump tillåts tillbaka, skulle det finnas en strikt uppsättning sanktioner som skulle utlösas om han fortsatte att bryta mot plattformens riktlinjer för innehållsmoderering.

Tillkännagivandet är den första tidslinjen som Facebook har gett för Trump-förbudet. Flytten kommer ungefär en månad efter att företagets oberoende tillsynsstyrelse vidhöll förbudet mot den tidigare presidenten men krävde en översyn av Facebooks policyer och procedurer.

Facebook förbjöd Donald Trump efter stormningen av amerikanska Capitolium den 6 januari. Andra sociala medieföretag, som Twitter, har också förbjudit presidenten.

I sitt blogginlägg på fredagen sa Facebook att det hade bestämt att ett tvåårigt förbud var en lämplig tidsperiod för att tillåta en uppskovstid efter upprorsförsöket den 6 januari.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button