Facebook förbereder nya möjligheter –

Köp utan att lämna Facebook, WhatsApp eller Instagram

Facebook arbetar på nya verktyg för att förbättra sin upplevelse av sociala medier med funktioner som låter användare göra fler saker utan att lämna sina appar. Det finns tre av dem, och även om de kan verka små nu, kan de kort sagt vara motsatta: Butiker, butiksannonser och visuell sökning

Var och en av dessa nya funktioner är handlingsorienterade, men de kommer alla att komplettera varandra.

Affärerna

Denna första funktion, som kallas Butiker, låter dig handla direkt från din WhatsApp-chatt. Det vill säga, när du väl startar en konversation med företagets WhatsApp-konto kan du börja handla utan att lämna konversationen för att byta till en annan applikation.

Naturligtvis kommer den här funktionen inte att vara exklusiv för meddelandeappen, den kommer också att vara aktiv med lämpliga ändringar på Facebook Marketplace så att du inte behöver lämna Internet när du är intresserad av produkten.

Butiker Reklam

Nästa funktion är fortfarande inte lika ljus och kan vara lite irriterande eftersom den kommer att erbjuda oss annonser för produkter som kan köpas utifrån vår egen smak. Det vill säga något liknande vad Instagram visar dig, bara den här gången på vart och ett av nätverken.

Ett intressant faktum är att vissa produkter kommer att dra nytta av användningen av förstärkt verklighet så att användaren kan testa dem virtuellt. Om det till exempel är ett plagg eller en kosmetisk produkt kan du se hur det kommer att se ut efter att ha applicerats eller applicerats.

Visuell sökning

Och den sista funktionen, som kommer att vara visuell sökning, blir inget annat än en bildsökmotor. Genom att använda kameran på din mobiltelefon kommer du alltså att kunna hitta de produkter du gillar på ett mycket enklare sätt för att kunna köpa dem.

Och om de inte matchar kommer de att vara ett intressant alternativ eller alternativ som har mycket gemensamt att de kommer att erbjuda dig. Perfekt för att till exempel hitta den där skjortan, byxorna, klänningen etc. Vilken tango gillade du när du såg den på någon.

Facebook a la WeChat

Spara avstånd pga Wechat Det är faktiskt mycket mer än ett enkelt socialt nätverk, och för många är det mer en plattform med hundratals appar och tjänster, det ser ut som att Facebook närmar sig denna idé om att bygga sitt eget ekosystem som kretsar kring befintliga sociala nätverk.

Framtida integrationer och de alternativ som de kommer att arbeta med kommer att ge dem många möjligheter, men senare kommer det att bli nödvändigt att se vilken verklig effekt och fördelar de ger användaren. Speciellt när det gäller känslan eller bristen på “övervakning” med så många alternativ att alla inte är lika intresserade av samma sak.

För det kommer att finnas de som bara använder Instagram för att ladda upp sina bilder och se andras bilder, och inte för att shoppa, lägga upp berättelser eller videos. På samma sätt vill den som använder WhatsApp bara chatta istället för att prata med en butik för att köpa en produkt.

Som sagt, det går inte att förneka att Facebook fungerar mycket bra (åtminstone för dem) med idén om integration, som började med enandet av chattar och kommer att fortsätta att expandera. Om de inte tidigare förbjöds att göra det av rädsla för att de skulle bli monopolister.

Relaterade artiklar

Back to top button