Facebook AI har utvecklat en robot som kan navigera i vilken terräng som helst –

Ett av problemen som robotar behöver förbättra är deras rörelse, eftersom de kan ramla omkull i ojämn terräng. I alla fall, Facebook AI har utvecklat en robotmodell som anpassar sig till alla typer av underlag och som alltid förblir stabil. Beroende på om det finns lera, stenig terräng eller gräs, kommer roboten att röra sig snabbare eller långsammare.

För närvarande har andra företag utvecklat robotar som, i händelse kränkningar i miljön eller oväntade rörelser kan korrigera sin bana och fortsätta sin väg, men efter några långa tider kan detta minskas. Tanken är att få roboten att gå som en människa. oavsett omständigheterna där han är och kan anpassa sig utan problem.

Robotar med mänskliga rörelser

Roboten väger över 10 kg och även utan problem kan bära en del vikt när man går.

Det händer att när vi först kliver in i territorium som vi aldrig har varit förut, förstår vi automatiskt: hur ska vi gå vidare (t.ex. snabbare, långsammare eller på tå). Detta är vad robotar letar efter för att få detta automatiseringssystem att påverka miljön.

Med denna modell av roboten har tester redan utförts, framför allt på en liten virtuell testplats, där hon lyckades påskynda hans rörelser och förhindrar den från att falla till marken tack vare olika tekniska komponenter som gör att den kan analysera terrängen.

Han har inget synsystem

Det bör noteras att roboten inte har något system. som låter honom se. Alla rörelser som han gör, eller hinder som han undviker, utförs tack vare hans system.

Robotisk

Efter att alla tester gjorts inomhus skickades han för ytterligare tester i den verkliga världen, och resultatet blev det mer än lämpligt … Roboten har gått igenom olika typer av terräng som sand, blöt mark, stigar eller gräs, som alla har gått igenom dem med full framgång.

Du kan också klättra och gå ner för trappor med stor framgång i denna operation. Dessutom är det förblev stabil inga problem på stigar med mycket små stenar eller på betongvägar.