Face ID och Touch ID kan göra intrång i flera patent –

Biometriska säkerhetstekniker tillåter oss låsa upp vår mobiltelefon på säkraste sätt. Apple iPhone och dess andra mest populära enheter har också dessa metoder, som det berömda FaceID eller TouchID. Nu kan Apple vara i trubbel eftersom det står inför allvarliga patentintrångsavgifter för dessa teknologier.

På vår hemsida ser vi väldigt ofta hur tillverkare har lämnat in flera patent … De teknologier som vi äntligen ser implementerade i dagens mobiltelefoner tenderar att ha sitt ursprung i idén och registreringen av ett patent som kunde ske för många år sedan. Dessa idéer presenteras ofta i inlägg om immateriella rättigheter, som i det här fallet. Det är dock inte första gången som vi har sett vissa Apple-tekniker bli huvudaktörer i domstol på grund av en rättegång som syftar specifikt till patentintrång, som i det här fallet.

Patenterad teknik för många år sedan

Enligt Apples dedikerade Apple Insider är detta Australiskt företag specialiserat på patent , som har lämnat in en stämningsansökan mot Apple och i synnerhet mot Touch ID och Face ID. Enligt detaljerna i rättegången kan dessa kända Apple-tekniker göra intrång i upp till tre patent som förvärvades av det företaget (CPC Patent Technologies). De specifika patenten är 9 269 208 9 665 705 8 620 039, XNUMX XNUMX XNUMX och XNUMX XNUMX XNUMX, alla tillskrivna den australiensiske uppfinnaren Christopher Burke.

Dessa patent lämnades in långt innan Apples första iPhone släpptes, 2003 och 2005. Det hävdas i stämningsansökan Touch ID och Face ID bryter mot dessa biometriska patent när det gäller ansiktsigenkänning, fingeravtrycksregistrering och fingeravtrycksregistrering. skanna iris i ögat. Användning av Apple Wallet nämns också som ett annat Apple-verktyg som är en del av detta potentiella teknikbedrägeri.

Nu då?

Stämningen lämnades in i USA:s distriktsdomstol för Western District of Texas. Hittills har Apple vägrat att licensiera dessa patent, så fallet kan lösas antingen genom ett ekonomiskt avtal mellan parterna eller i domstol. Minnas det Face ID är fortfarande den viktigaste biometriska upplåsningsmetoden. I den senaste iPhonen, med undantag för den räddade iPhone SE 2020, integrerar företaget inte Touch ID i sina flaggskeppsterminaler från iPhone 8 Plus.

Källa> Apple Insider

Relaterade artiklar

Back to top button