Face ID krävs för att logga in på internet –

WhatsApp stärker säkerheten för sin tjänst

WhatsApp meddelade via ett meddelande på det sociala nätverket Twitter nyheterna som de uppmanar att skicka. Detta startar samma torsdag och kräver att användarna gör det identifiera dig med Touch ID eller Face ID innan du synkroniserar meddelanden till webbversionen. Detta är något som hittills har varit helt utom kontroll, eftersom du när som helst kunde logga in på din dator och synkronisera alla meddelanden. Det är inte nödvändigt att identifiera användaren för att veta att han var initiativtagaren till sessionen.

Från och med torsdag, om du vill synkronisera WhatsApp med WhatsApp Web eller ditt skrivbord, kommer du att bli ombedd att skanna ditt ansikte eller fingeravtryck. När användaren är identifierad kommer han att kunna komma åt kameran, vilket gör att han kan skanna QR-koden som visas på din datorskärm. Från och med nu kommer alla som har tillgång till din telefon garanterat att synkronisera ditt konto med din dator.

Å ena sidan måste man komma ihåg att detta är en förbättring av den personliga säkerheten, och å andra sidan blir det utan tvekan tråkigare. A priori finns det inget sätt att inaktivera denna säkerhetsåtgärd i tjänstinställningarna. Detta kan bara göras genom att inaktivera alla säkerhetsåtgärder för iPhone själv, vare sig det är Face ID eller Touch ID. Uppenbarligen gör detta utrustningen helt sårbar för alla som plockar upp den och manipulerar den utan din tillåtelse. Det är därför, om du behöver någon med tillgång till tjänsten, kan du lägga till ansikten till andras Face ID eller andra fingeravtryck.

Sekretess är utan tvekan en ganska märklig fråga när man pratar om WhatsApp eftersom Facebook är ägaren. I tjänsten ville man redan från början göra klart att företaget inte skulle ha tillgång till biometrisk data. De kommer alltid att lagras på din mobila enhet, så att du alltid kan ha fullständig sinnesfrid på den här sidan. Detta är nästa steg i WhatsApps fingeravtryckslåsprocess för att säkerställa användarnas integritet. Vi kommer att behöva se om integritet i slutändan också kan bli en prioritet för Facebook med nya åtgärder i detta avseende.

Relaterade artiklar

Back to top button