Face ID kan nå Mac-sortimentet inom ett “par år”

Apple kan komma att ta över Face ID från iPhone till Mac inom några år, enligt en rapport, med den extra möjligheten att använda kameror inbäddade i själva skärmen.

När det gäller säkerhet är Mac- och MacBook-sortimentet fortfarande till stor del beroende av lösenord och, i vissa fall, Touch ID. Medan iPhones och iPads för närvarande drar nytta av att använda Face ID som en biometrisk säkerhetsmekanism, föreslås det att det kan ta sig till Mac-produktlinjerna i framtiden.

Enligt Mark Gurmans senaste “Power On”-nyhetsbrev för , förväntas förändringen till Face ID ske “inom ett par år.” Flytten kommer tydligen att vara en del av en allmän övergång av alla tillämpliga produkter till Face ID.

Enligt Gurman skulle ändringarna innefatta en inbäddning av en kamera i displayen, även om detta kan sparas för de dyrare modellerna i respektive serier. Att göra det skulle effektivt eliminera behovet av ett skåra överst på skärmen.

Ett steg för att driva Mac mot Face ID är fördelaktigt för Apple utöver att ge användarna ett alternativt autentiseringssystem. Till skillnad från Touch ID, möjliggör Face ID:s hårdvara också djupkartering och i sin tur augmented reality-applikationer.

Konceptet med Face ID på MacBooks har cirkulerat ett tag, där Apple har visat i patentansökningar att man övervägde att lägga till ett tag. En sådan förändring skulle dock kräva stora förändringar av designen på MacBook, på grund av de otroligt tunna locken, även om sådana problem inte är ett problem för tjockare stationära Mac-datorer som 24-tums iMac.

Relaterade artiklar

Back to top button