Face ID kan komma under skärmen –

Face ID and notch är ett tvångsäktenskap

2017 var året då stora telefonimärken började tillverka trendiga telefoner med “oändlig skärm”, som inte hade några fysiska knappar på framsidan och reducerade kanter för att göra skärmarna mer synliga. Detta faktum fick Apple att leta efter ett alternativ till fingeravtrycksupplåsningen som fanns på iPhone-knapparna, och härifrån föddes det som fortfarande är den bästa ansiktsupplåsningen på marknaden. Sensorer som möjliggör detta kräver dock fysiskt utrymme som inte kan minskas idag.

Till skillnad från andra tillverkare introducerar Apple avancerade biometriska 3D-sensorer som gör helansiktsskanningar, så det är omöjligt att helt enkelt slå ett hål i skärmen eller integrera den i en liten ram som får skärmen att kännas som huvudpersonen. För ett år sedan talades det om att iPhone 12 skulle kunna krympa ögonbrynet för att integrera sensorer, men i slutändan förblev det samma som i iPhone X, den första enheten som inkluderade systemet.

Apple patenterar en långsiktig lösning

Som alla företag lämnar Apple in dussintals patent varje vecka, i det här fallet till USA:s patent- och varumärkesmyndighet. Betyder detta att de kan bli verklighet? Inte alls, eftersom det bara är tidigare utvecklingsrekord som Apple vill skydda sig själv utan rädsla för att bli omkörd av någon annan. Således kan dessa teknologier vara fruktbara eller inte, men de indikerar alltid att forskning pågår.

Från Appleinsider ekar de ett nytt patent som beskriver en avancerad teknik där Face ID kan integreras under iPhone-skärmen. På en mycket teknisk nivå förklarar de hur en rad fotodetektorer kan fungera som en biometrisk sensor som den nuvarande, och skapa 3D-djupkartor för att uppnå ansiktsupplåsning som är minst lika effektiv som den nuvarande.

Denna teknik måste integreras i TFT-skärmar, antingen inom eller inom dem. I början av det här dokumentet kan du också hitta länkar för att lägga till riktiga kameror som också fungerar som FaceTime-kamera. Du kan läsa hela patentet på länken vi lämnar i slutet av denna artikel.

Vi insisterar på att betona att detta patent inte avslöjar en framtida iPhone-funktion eftersom den kanske inte kommer att dyka upp så småningom. Om Apple äntligen lyckas skära ner snäppet med någon form av utveckling kommer det att vara åtminstone 2022, eftersom telefoner förväntas minska det nuvarande snittet i bästa fall i år. Vi påminner dig i alla fall om att det här dokumentet bara är ett av många patent som Apple har lämnat in de senaste åren för sensorteknologi för underskärmar.

Relaterade artiklar

Back to top button