Exynos Chip prestandatest med AMD vs A14 Bionic –

Det avancerade smartphonekriget mäts från flera vinklar. Kameran är lika viktig som batteriet eller processorn. Denna sista utrustning har flera spelare på den aktuella scenen, topppresterande representanter som den berömda Snapdragon. Men Samsung har bestämt sig för att satsa på Qualcomm och förbereder sig för starta dina mest kraftfulla Exynos På en date. Nu visar det första prestationstestet att det kan lämna A14 Bionic iPhone 12 i blöjorna.

Som en påminnelse lanserades Samsung Galaxy S21 med nya Exynos 2100. Denna processor har förbättrats avsevärt jämfört med föregående generation, till och med mycket nära Snapdragon 888 i processorprestanda. Oavslutade affärer Samsung. GPU / GRAFISK PROCESSOR sektion , som han vill fixa i år tack vare ett avtal med AMD, som kommer att ansvara för grafiksidan av Samsungs nästa högpresterande Exynos.

Mycket högre än A14 Bionic

Nu är det kinesiska medier ITHome som har samlat de första prestationstesterna som gör anspråk på tillhör nästa Samsung Exynos med AMD … I dessa tester, utförda med GFXBench-programmet, avslöjades A14 Bionic iPhone 12 som en utmanare. Resultaten i det grafiska avsnittet håller Apples chip i blöjor trots att de är ledande bland mobila enheter.

Exynos-processor under utveckling

  • Manhattan 3,1-181,8 fps.
  • Aztec Normal – 138,25 fps
  • Aztec High School-58FPS

iPhone 12 Pro med A14 Bionic

  • Manhattan 3,1-146,4 fps
  • Azteca Normal -79,8 fps
  • Aztec High School – 30,5 fps

Som du kan se av de tillhandahållna uppgifterna, nästa Exynos kommer att vara mycket högre än A14 iPhone 12 Pro i alla utförda tester. FPS-resultaten är vida överlägsna denna mystiska Samsung-processor. Den enda nackdelen är att källan inte registrerar resultaten, vilket tvingar oss att uppfatta informationen med den grad av skepsis den förtjänar.

Alliansen kommer i år

Som en påminnelse var det två år sedan när Samsung och AMD skrev under ett avtal för att förbättra grafikprestandan hos Exynos-chips. Sedan dess har ingen kommersiell processor dykt upp, men Samsungs affärschef, Inyup Kang, sa att nästa generation av Exynos kommer att innehålla en AMD GPU

Detta tyder på att vi, med tanke på den senaste lanseringen av Exynos 2100, inte kommer att se denna processor förrän under andra halvåret. Vissa satsningar hävdar att dess stilfulla premiär kommer att äga rum med Galaxy Z Fold 3, ännu en hopfällbar smartphone från Samsung.

Relaterade artiklar

Back to top button