Expert justerar och bekräftar att man inte kommer att sälja Nexus 4

Note: We hope you enjoy reading this article: Expert justerar och bekräftar att man inte kommer att sälja Nexus 4

För några timmar sedan, efter att ha meddelat att Nexus4 inte kommer att distribueras i Italien av LG, lämnade vi oss själva och undrade varför Expert pressmeddelande för några dagar sedan, där det istället tydligt talades om Googles smartphone. Tydligen måste LG:s beslut ha mognat under de senaste dagarna, eftersom Expert också har uppdaterat sin sida dedikerad till Nexus 4 och lagt till en ny rad som bara bekräftar det vi redan visste:

Vi väntar på dig i vår expertbutik där du kan prova alla Lg-enheter medan du tyvärr har Lg Nexus 4 Lg meddelade nyligen att den inte längre kommer att marknadsföras på den italienska marknaden.

Därför, om någon fortfarande hyste ett svagt hopp om att ett pressmeddelande via Facebook inte var tillräckligt officiellt, är det nu samma kedja som tidigare hade infogat smarttelefonen på sina sidor, vilket bekräftar att den inte kommer att marknadsföras på italienskt territorium.

Det betyder att alla modeller du kan hitta till salu fortfarande kommer att vara det importera enhetermed europeisk garanti och förmodligen till väldigt varierande priser: om LG faktiskt officiellt hade distribuerat telefonen, salt eller inte, så hade priset varit mer eller mindre homogent, på så sätt går istället denna faktor förlorad.

LG:s fel? Visst, men låt oss inte glömma att Nexus 10 inte heller kommer att distribueras i Italien LG och Samsung är i samma båt till slut. Om något ligger skillnaden i det faktum att en smartphone fortfarande är mer efterfrågad än en surfplatta, och därför var det mer förväntan på den, och framför allt, åtminstone initialt, verkade det som att Nexus 4 skulle komma till Italien; till stora kostnader, men det skulle komma. Och du vet, att lura och inte inse är ibland värre än total tystnad (vilket är vad Samsung gjorde).

Och Google? Personligen tror jag att om Google hade meddelat från början att Nexus 4 och Nexus 10 skulle vara det distribueras endast via Play Butikvi skulle ha undvikit så mycket kontrovers.

Visst, Google skulle ha tagit på sig det mesta av skulden, men i slutändan blev resultatet precis det, och på sätt och vis är det egentligen “bara” Googles fel (hur kan LG, Samsung eller någon annan hoppas kunna sälja modeller som liknar de som är köpta priser på Play Devices?), med den extra “försvårande omständigheten” att om de hade vetat det från början så skulle många ha organiserat sig annorlunda.

Vi kommer inte att gå tillbaka till varför Google Play-enheter är inte öppet i Italien, eftersom varken du eller jag vet vad de verkliga orsakerna är (vi kan göra många rimliga antaganden om skatter och motskatter, men i avsaknad av officiella tillkännagivanden från Google är och förblir de bara hypoteser), men det är klart att om BigG denna prispolitik kommer att fortsätta i framtiden (och i viss mening hoppas vi det), kommer vi att känna behovet mer och mer.

Tack till Alessandro för tipset.

Relaterade artiklar

Back to top button