Evonik skapar 3D-printade filament för medicinska ändamål –

Mark Knebel, marknadssegmentsdirektör för medicintekniska produkter och system på Evonik, säger: “Efter den kommersiella framgången med vår tidigare VESTAKEEP i4 3DF-filament för långsiktig 3D-utskrift av permanenta implantat, utökar vi nu möjligheterna för medicinsk teknik. modernt för individuell behandling patienter med denna nya produkt.”

Vikten av 3D-utskrift

I över 20 år, Evonik har försett tillverkningsföretag med ett brett utbud av additiv tillverkningsmaterial. Företaget har nu en av de mest omfattande portföljerna av biomaterial. för användning med 3D-utskriftsteknik som gör att du kan skapa produkter designade för tillfällig och permanent kontakt med människor. Förutom VESTAKEEP-linjen erbjuder företaget också RESOMER-linjen, en serie filament designade för 3D-utskrift implanterbara och bioabsorberbara medicinska apparater.

Det nya Evonik-tråden är designad för kortvarig kontakt med medicinska komponenter. Tråden, som vilken polymer som helst, uppvisar kombination värmebeständighet, kemisk beständighet och utmärkta mekaniska egenskaper såsom hög hållfasthet.

En tråd

Produkten har en variant som också ger biokompatibilitet och en hög grad av sterilisering, vilket utökar användningsområdet till hörapparater, proteser, hängslen, tandborrguider och skräddarsydda kirurgiska instrument som varje patient behöver. Den finns i 1,75 mm diameter och varje spole väger 500 gram. Detta 3D-utskriftsfilament är föremål för strikta kvalitetskontroll standarder för medicinskt material.

Användbart material inom medicinområdet

Knebel ser också till att ett brett utbud av material krävs för att ge en bättre livskvalitet för sina patienter, och att det ständigt förbättrar sin serie av 3D-biomaterial. Samtidigt tänker de på en innovativ osteokonduktiv tråd som gör att benceller kan fästa bättre och snabbare till implantat. “Vårt mål – revolutionera medicinsk teknik, erbjuder innovativa materiallösningar, avslutar han.

3d skrivare

Det är inte första gången Evonik producerar trådar med hjälp av 3d-utskrivning, prefabricerad 9359D-modell INFINAM PEEK 3 F för tekniska delar. Detta material är mycket användbart i rymdfart eftersom det är en filament som ersätter vissa delar som kommer i kontakt med kemikalier. Den är också resistent mot syror och har stor mekanisk styrka och brandbeständighet.

Relaterade artiklar

Back to top button