EU kommer att föreslå gemensam laddare för alla smartphones, ignorerar Apples protest

EU:s långvariga plan för att harmonisera laddare för smartphones och andra enheter ska enligt uppgift formellt föreslås och kan bli lagstiftning.

Trots Apples argument mot behovet av en lagstadgad gemensam laddarstandard håller EU på att utarbeta lagstiftning i frågan. EU fortsätter att hävda att en gemensam standard skulle minska elektroniskt avfall, medan Apple säger att ett byte till denna nya standard skulle skapa mer e-avfall.

Enligt , en källa som är bekant med EU:s planer säger att lagstiftning kommer att föreslås i september. Det finns inga ytterligare detaljer, men förslagen kommer förmodligen att följa EU:s tidigare rekommendationer.

Under 2019 inkluderade de förslag på olika sätt att få en gemensam laddare. Det är möjligt att en tillverkare kommer att behöva anta en kontakt för att göra sin laddare kompatibel med andra.

Detta misslyckades, så EU anser att om företag inte kommer att ta steget själva måste de åläggas det.

Apple slutade leverera en strömadapter med iPhone 2020. Problemet för Apple är dock att det använder sin egen proprietära Lightning-kontakt för iPhones, och EU är mer benäget att rekommendera USB-C, eller USB 2.0 micro-B, används ofta av andra leverantörer.

Relaterade artiklar

Back to top button