ett roligt och högljutt mekaniskt tangentbord –

Vissles V1 är ett mekaniskt tangentbord med full effekt för Mac eller iPad, med fantastiskt ljud i en kompakt, trådlös formfaktor.

Detta är inte för dig om du är osäker på mekaniska tangentbord. Vissles V1 gör inga eftergifter för någon som flyttar från ett chiclet-tangentbord, som Apple Magic Keyboard.

Istället känns det som datortangentbord förr – och det låter som de brukade också.

Det bästa med detta tangentbord är att det faktiskt är roligt att använda. De högljudda tangenterna och känslan av dess resa när du trycker ner gör det hela löjligt underhållande.

Det finns alltså en fråga om hur länge det roliga varar. Om det här bara vore ett leksaktangentbord, skulle det kanske göra alla de rätta ljuden men snart bli tröttsamt att skriva på.

Som det är, även om du aldrig glömmer att du använder ett mekaniskt tangentbord, fortsätter det att fungera bra.

Du känner att du måste ha händerna svävande över tangenterna, eftersom det inte finns något inbyggt handledsstöd. Sammantaget är designen mycket högre än, säg, den för den liknande bredden Keychron K3.

Design — strömbrytare och nycklar

Vissles beskriver detta som främst för “nonstop-spelare och typer”, vilket betyder att det är tänkt att vara slitstarkt. Det gäller vilken typ av tangentbord du än väljer, med dina valmöjligheter mellan olika tangenttyper.

Tangentbordet erbjuds för samma pris i ett urval av röda, blå och bruna omkopplare. Som alltid kan du inte riktigt veta vilken nyckeltyp som passar dig förrän du har provat dem. Men i stort sett är den blå versionen den mest högljudda och kräver det hårdaste trycket på tangenterna.

I jämförelse är röda tangenter i allmänhet tystare – men det var den röda versionen som testade, och den är tillräckligt hög. Inget av dessa alternativ kommer att vara tillräckligt tyst för att du ska kunna förbli vän med kollegor på samma kontor.

Till vänster: Vissles V1. Höger: Keychron K3. (Bakre höger: Apple Magic Keyboard.)

Till vänster: Vissles V1. Höger: Keychron K3. (Bakre höger: Apple Magic Keyboard.)

Vissles V1 är ett tangentbord med 75 % storlek, det som är känt som ett “tenkeyless” – så det saknar ett numeriskt tangentbord. Vissa nycklar kan bytas ut, och Vissles tillhandahåller tre alternativa knappsatser för Mac och Windows om du behöver korrekt nyckelmärkning.

När den levererades har den Mac-tangenterna Option, Command och Cmd monterade. Inkluderat i lådan är Windows-tangenten och två Alt-knappsalternativ.

Design — bakgrundsbelysning, skrivvinkel och anslutning

Vissles V1 är ett högt tangentbord som är ungefär dubbelt så högt som Keychron K3. Det finns inget sätt att sänka den, men det finns valfria extra fötter för att höja och vinkla den.

Denna fotstång, som Vissles kallar den, är verkligen ett par magnetiska fotplattor som höjer baksidan av tangentbordet med 6%. Det minskar uppenbarligen inte hur högt ett tangentbord är, men det gör en markant skillnad för skrivvinkeln.

Oavsett vinkel eller brytare som används kommer tangentbordet med 9 enfärgade monokromatisk bakgrundsbelysning eller 19 dynamiska effekter.

Det finns absolut ingen mening med eller fördelar med hur många strobing, blinkande och rörliga färgeffekter det finns, speciellt inte om du är en pekskrivare som inte behöver titta på tangenterna. Ändå är de starka ljusen, de levande färgerna och de rörliga mönstren härligt fascinerande.

Det sammanfattar egentligen tangentbordet. Du behöver det inte, men det är en njutning att använda.

I den användningen hävdar Vissles i genomsnitt 180 timmars skrivande med monokrom bakgrundsbelysning när man använder det som ett trådlöst tangentbord.

Den levereras med en USB-C-kabel som används för laddning, och till skillnad från vissa andra liknande tangentbord finns det inget självklart alternativ att snabbt byta från Bluetooth till en trådbunden anslutning. Du kan koppla in USB-C-kabeln och sedan trycka på tangentbordets på/av-knapp.

På/av-knappen sitter på enhetens undersida, och oavsett vilket läge den är i så fungerar tangentbordet om det finns en kabel ansluten.

Ingen behöver egentligen strobing, multi-color bakgrundsbelysning men det är kul att ha

Ingen behöver egentligen strobing, multi-color bakgrundsbelysning men det är kul att ha

För trådlösa anslutningar har Vissles V1 möjlighet att para ihop med upp till fem enheter. Det är mer än många andra trådlösa Bluetooth-tangentbord, men om den kan ansluta till fler är Vissles V1 i praktiken inte lika bra på att ansluta på långt håll.

Detta är definitivt tänkt att användas på ditt skrivbord, framför din Mac eller iPad. Ta bort tangentbordet, till och med några meter, och anslutningen är fläckig.

Ska du köpa Vissles V1

För $89 är detta lite mer än Keychron K3, som erbjuder en mer låghöjd, kompakt design. Vissles V1 behöver ett mer bestämt tryck på tangenterna än den modellen, och det trycket belönas med ett tillfredsställande klackljud.

Det är inte för någon som är osäker på att byta från chiclet-tangentbord. Istället behöver den definitivt ett helhjärtat engagemang för mekaniska tangentbord, men det är ingen dålig sak.

Fördelar

  • Högt och starkt
  • Trevlig skrivupplevelse
  • Kan växla snabbt mellan ge-enheter
  • Levereras med många alternativ för bakgrundsbelysning

Nackdelar

  • Högre än alternativ
  • Bluetooth-avståndet är ganska kort

Betyg 4 av 5

Var man kan köpa

Relaterade artiklar

Back to top button