ett program som hjälper till att förbättra din integritet i Windows –

Privatezilla, ett felsökningsverktyg för Windows

Windows på grund av att det är så flitigt använt är detta det system som hackare eftersträvar mest. De letar ständigt efter sätt att attackera, infiltrera skadlig programvara och i slutändan störa dess normala funktion. Som tur är har vi också många program som gör att vi kan skydda oss och på så sätt undvika en mängd olika attacker.

Privatezilla är gratis och öppen källkod vilket gör att vi kan analysera din dator för att upptäcka eventuella konfigurationsfel som vi har angående säkerhet och integritet. På så sätt kan vi fixa detta och göra vår utrustning mer pålitlig.

V Microsoft operativsystem, kan vi anpassa vissa aspekter relaterade till säkerhet och integritet. Vissa funktioner och möjligheter som gör det möjligt för oss att förhindra läckage av vår data online, eller till exempel att bevilja eller neka applikationer tillgång till viss information.

Men ibland gjorde vi en felaktig konfiguration eller tillämpade en ändring som inte borde följas. Detta kan öppna dörren för eventuella attacker och det rekommenderas att du fångar det innan det är för sent. Det är här Privatezilla kommer in och låter oss veta om vi har några dåliga inställningar.

Hur man använder Privatezilla

Det första vi måste göra för att börja använda Privatezilla är nedladdning. Nedladdningsprocessen är enkel och snabb. När vi har laddat ner det behöver vi bara köra det eftersom det inte kräver installation eftersom det är bärbart.

Privatzilla kombinerar på ett ställe olika funktioner som vi kan hitta i andra liknande program. Detta gör att vi kan se alla sekretess- och säkerhetsinställningar vi har på Microsofts operativsystem.

När vi öppnar den hittar vi det första fönstret där vi kan markera eller avmarkera dessa alternativ. Efter att vi valt ut de som intresserar oss kan vi klicka på “Analysera”.

När analysen är klar kommer den att visa oss resultat … Vi har data som visas när det är valt som standard. När vi väl har fått dem kan vi tillämpa de utvalda. Vi kommer också att se en annan knapp för att avmarkera.

I panelen till vänster hittar vi alla alternativ som kan markeras eller avmarkeras. Detta enkla program är också mycket användbart för att eliminera det som kallas virus som är applikationer och mjukvara som är integrerade med systemet och kan bli ett problem för vår säkerhet.

Vi behöver bara gå igenom delen till vänster som visar alla alternativ som vi kan kontrollera för att se om det finns några inställningar som inte tillämpas och kan skada vår integritet. Detta är intressant när vi installerar Windows för första gången, och vi vill försäkra oss om att ingenting kan påverka vår säkerhet i detta avseende.

Varför integritet är viktigt online

Vi såg ett exempel på Privatezilla, ett intressant program som är lätt att använda och vars syfte är att hjälpa hålla konfidentialitet på internet. Nu, på en allmän nivå, bör det noteras att det faktum att förhindra avslöjande av våra data online är mycket viktigt.

när surfar på internet, vi kan ta risken att avslöja personlig information. Detta kan till exempel hända när du loggar in på en webbplats, använder ett program, registrerar dig på en plattform …

Vår data är av stort värde. De kan användas för att skicka riktade annonser eller inkludera oss på skräppostlistor. De kunde till och med sälja den till tredje part för ekonomisk vinning. Därför är det viktigt att alltid hålla vår data säker online.

Kort sagt, Privatezilla är ett intressant program som vi kan använda på Windows på ett enkelt och gratis sätt för att analysera sekretessinställningar och avgöra om vi har något som inte bör eller behöver ändras.

Relaterade artiklar

Back to top button