ett program för fjärranslutningar för Telnet/SSH –

Som vi nämnde hittar vi här ett kraftfullt program som faktiskt är en gaffel av det populära Spackel … Säkert många av er har funnit detta namn bekanta i många år. För er som inte vet detta, här pratar vi om en applikation som fungerar som KiTTY. Telnet / SSH Klienten är utvecklad utifrån ovan nämnda PuTTY.

Men för att skilja sig från basapplikationen har den naturligtvis alla sina funktioner, förutom att lägga till andra intressanta egna. Följaktligen har många användare under åren valt att migrera till denna andra version av det mer kompletta programmet.

Samtidigt kan detta program konfigureras för säkra anslutningar via HTTP eller SOCKS proxy genom att lägga till standard AES-kryptering för SSH-anslutningar. Samtidigt ger det oss också möjligheten att använda Blowfish och 3DES krypteringsalgoritmer.

Hur KiTTY kan vara användbar på PC

För att bättre förstå vad vi pratar om är Telnet ett nätverksprotokoll som används på Internet för att fjärråtkomst till vilken dator eller server som helst. Således tillåter protokollet inte åtkomst till kommandoraden i ett annat system för att utföra alla typer av uppgifter, inklusive de som är relaterade till systemadministration … Men det är såklart något som i många fall är begränsat till vissa avancerade användare som vet mycket väl vad de gör.

Därför, för att utföra den här typen av specifikt arbete, det vill säga för att komma åt fjärrservern via telnet, krävs de två föregående rummen. Å ena sidan är det Fjärrserver och Telnet support, förutom att ha ett användarkonto att komma åt. Samtidigt är det önskvärt att använda en lokal klient för att underlätta denna typ av åtkomst och drift. Och det är här KiTTY-klienten vi pratar om här kommer in i bilden, även om det finns många andra.

De första stegen för att använda KiTTY

Tja, detta är ett program som installeras på en dator som alla andra, så vi kan börja skapa dessa fjärranslutningar Vad pratar vi om. Efter lokal installation hittar vi ett komplett användargränssnitt med anpassningsbara alternativ och parametrar. Allt detta görs huvudsakligen från ett enda fönster med de fördelar som det ger oss.

Till en början kan vi säga att huvudgränssnittet i fråga är uppdelat i två väldifferentierade sektioner. Till vänster hittar vi en panel där vi ser olika kategorier och underkategorierna som utgör ansökan. Således behöver vi bara klicka på var och en av dem för att motsvarande konfigurerbara alternativ för den sektionen ska visas i den högra rutan. Låt oss säga att vi här hittar avsnitt som hänvisar till båda utseende och programmets funktionalitet.

Men med allt detta måste vi också komma ihåg att KiTTY är förberedd som standard för att kunna starta från första stund. Vi säger detta eftersom vi, tack vare den föreslagna standardkonfigurationen, kommer att kunna upprätta fjärranslutningar. via Telnet som så snart den är installerad. För att göra detta, i den första av sessionssektionerna, behöver vi bara ange lämpligt serveruppgifter vi vill komma åt. Här anger vi servernamnet, porten som ska användas och vilken typ av anslutning vi vill upprätta. Därefter behöver vi bara klicka på knappen “Öppna” längst ner till vänster i huvudgränssnittet.

Fjärranslutningstyper som stöds av KiTTY

Som förväntat i ett program med sådana egenskaper kan vi härifrån använda flera typer av fjärranslutningar. Därmed ökar mjukvarans mångsidighet och vi får tillgång till fler fjärrservrar beroende på deras support. Dessa anslutningstyper vad kan vi konfigurera i KiTTY:

  • Råmaterial
  • Telnet
  • Rlogin
  • SSH
  • Asiatiska utvecklingsbanken
  • Konsekvent

Några av huvudfunktionerna i KiTTY

Som vi säger, om något kännetecknar denna Telnet / SSH-klient, är det den stora mängden konfigurerbara alternativ som den tillhandahåller. Vi har till exempel möjlighet att anpassa den för att fungera med var och en av de anslutningstyper som nämns oberoende. Vi har uppnått detta i avsnittet “Anslutning”. Men det är inte allt, eftersom detta kompletta program också erbjuder oss ett automatiserat lösenord och kommandosystem, sessionsfiltrering, utföra lokal manus på distans osv.

Samtidigt kan vi använda element som Hyperlänkar URL Integration med ZModem eller SSH Hadler är här för att interagera med Internet Explorer … Dessutom, som vi nämnde tidigare, och för att förbättra dess användning, hittar vi också alternativ relaterade till KiTTY-användargränssnittet.

Andra alternativ till KiTTY

Spackel

Som vi nämnde tidigare är den här applikationen vi pratade om baserad på den populära PuTTY. Det här är klienten program för Telnet / SSH-anslutningar, som har funnits i många år. Vi hittade både 32- och 64-bitarsversioner, båda gratis och du kan ladda ner här. Dessutom, som vi kan se, är dess användargränssnitt mycket likt det som diskuteras i dessa rader.

ÖppnaSSH

I det här fallet hittar vi ett annat liknande verktyg som kommer att vara mycket användbart för denna typ av anslutning. I själva verket talar vi om gratis klient för att upprätta fjärranslutningar i terminalläge. Detta är mer än användbart för alla som behöver ansluta till en fjärrserver eller dator via säkert SSH-protokoll … Därför, för att testa detta förslag från första hand, kan vi göra det från den här länken.

Hur man laddar ner KiTTY gratis

Tja, för nu kanske du vill prova denna fjärranslutningsmjukvara själv. Detta är något du kan göra helt kostnadsfritt, klicka bara på denna länk. från din älskade webbläsare … Låt oss säga att ett program har både en installationsbar och en bärbar version.