ett program för att skydda konton med dubbel autentisering –

De flesta av er är säkert med diskettenheter alla typer av personliga dokument, mer eller mindre skyddade, lagras på deras datorer. Deras uppfattning är att vi åtminstone har ett lösenord för att komma åt operativsystemet som sådant så att andra inte kan komma åt det. Detta är det enklaste sättet att skydda data på Windows PC.

För allt detta har vi olika sätt att göra det på, som Microsoft själv föreslår. Här kan vi använda STIFT eller ett lösenord, som är de vanligaste metoderna. Faktum är att, trots de senaste framstegen inom mjukvara och plattformssäkerhet, är lösenord fortfarande de vanligaste. Det är sant att i viss utrustning, som till exempel mobiltelefoner, utvecklas biometriska tekniker med stormsteg. Men för att komma åt skrivbordsoperativsystem, program eller onlineplattformar , lösenord för livet är fortfarande det vanligaste.

Några grundläggande regler för korrekt användning av lösenord

Naturligtvis måste vi komma ihåg att skyldigheten att använda dessa åtkomstlösenord inte betyder att det är värt det. Och i det här skedet finns det fortfarande användare som skapar lösenord mer för att de måste göra det än som en säkerhetsåtgärd. Därför finns det fortfarande miljontals användare som väljer det vanliga enkla och lätta att komma ihåg nycklarna

Detta är ett allvarligt misstag, eftersom ett lösenord som kan skryta med sitt namn, särskilt nuförtiden, måste vara långt, komplext och så starkt som möjligt. Om vi ​​inte gör det kommer vi att allvarligt äventyra betydelsen av våra personliga filer, bankuppgifter, medicinska och andra filer eller plattformar som vi arbetar med. PC … Likaså är ett annat steg vi kan ta för att gå lite längre att använda 2FA skyddssystem , vad ovanstående är till för Authy appen kommer att vara till stor hjälp.

Äkta fördelar och funktioner

Om vi ​​har och använder ett stort antal olika och komplexa lösenord, vilket blir allt vanligare, är det bästa vi kan använda en chef. Detta gör det mycket lättare för oss att använda dem utan att behöva memorera dem en efter en, vilket är nästan omöjligt. Å andra sidan hittar vi allt oftare plattformar som använder ett eller annat sätt tvåfaktorsautentisering eller 2FA. Detta förbättrar avsevärt säkerheten för åtkomst till detta program eller webbplats, som vi rekommenderar att du använder när det är möjligt.

För att ge oss en mer grov uppfattning om allt detta, ska vi berätta att med Authy hittar vi en användbar app för båda Windows och mobila enheter. Detta kommer att hjälpa oss mycket att hantera och arbeta med våra egna konton som vi har lagt till 2FA säkerhet. Med hjälp av detta program har vi alltså möjlighet att autentisera det angivna skyddet och därmed komma åt dessa plattformar med fullständig säkerhet.

Till allt detta måste vi lägga till det faktum att Authy för närvarande är kompatibel med stora onlinetjänster och program som stöder denna skyddsmetod. Här pratar vi om element som Firefox , Facebook, Twitch, Evernote , Dropbox, Google , Etc.

Hur man använder Authy för att skydda våra konton

Så för nu kan vi säga att vi kommer att ha en mjukvarulösning här, vars huvudsakliga syfte är att göra tvåstegsverifiering enklare för användarna. Med hjälp av detta program kommer vi också att kunna hantera våra konton i denna mening från själva Windows. Som förväntat har den uppenbarligen också en mobilapp som synkroniseras sömlöst med skrivbordet.

Dessutom är det väldigt enkelt att ställa in och använda, och det är här vi lagrar och autentiserar åtkomstkoder som kräver 2FA-skydd. Det är sant att varje onlinetjänst har sin egen metod för att aktivera tvåstegssäkerhet, så Authy tillåter oss att kombinera dem alla i ett användargränssnitt. Som vi sa tidigare, när du lägger till nya konton till vår Authy-användare, antingen direkt från den ursprungliga plattformen eller genom att skanna QR från mobil app, synkroniseras de automatiskt.

Med detta sagt vill vi berätta att vi kan använda denna kontroll eller autentisering från både Windows och mobil för alla registrerade konton.

Windows-autentiseringsgränssnitt

Dessutom har uppdragsgivaren för Windows eller Mac OS det vi pratar om här kommer att vara mycket lätt att använda. För att göra detta behöver vi bara gå till Leexemes för att se tillagda och aktiva konton här. Å andra sidan, om vi behöver testa någon av dem med 2FA, behöver vi bara klicka på knappen bredvid sökrutan för att få motsvarande upplåsningskod.

Om det här är första gången vi använder programmet för att göra detta kommer vi naturligtvis att uppmanas att tillhandahålla Authy huvudnyckeln för att dekryptera resten av Koder … Vi ställer in detta när vi ställer in och skapar ett nytt Authy-konto, en nyckel som vi också behöver förvara på ett säkert ställe.

Äkta alternativ

Microsoft Authenticator

Detta från Microsoft en inbyggd app för tvåfaktors- eller 2AF-autentisering, som vi kan hitta i den officiella Windows-butiken. Detta gör att vi kan lägga till den här typen av säkra åtkomstformulär till våra konton som stöder det.

Utvecklare: Microsoft Corporation

1Lösenord

Å andra sidan hittar vi detta andra förslag, mer än bekant för många, som är en lösenordshanterare och vi kan också ställa in en tvåfaktor Identifiering … Det är en multiplattformslösning som, liksom den som diskuteras i samma rader, även har en Windows-klient som vi kan ladda ner från denna länk.

Hur man laddar ner Authy gratis

Som vi sa är detta en applikation för att hantera våra konton registrerade med ett tvåfaktors säkerhetssystem. Säg att vi kan använda det gratis både på mobilbaserat Android och Ios , eller från vår Windows-dator. För att uppnå allt vi berättar om behöver vi bara ladda ner klienten från dess officiella webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button