ett program för att skapa starka och krypterade lösenord –

Trots alla framsteg som våra enheter och mjukvara har samlat på sig under åren, är lösenord fortfarande ett av de mest använda säkerhetssystemen. Med detta menar vi att vi i vår tid har ett stort antal alternativ, till exempel fingeravtrycks- eller irisläsare. Allt detta som vi pratar om kan vara användbart för att skydda åtkomsten till plattformar, program och utrustning som vi lagrar personuppgifter på.

Varje gång vi använder mer Lösenord av alla slag, och de måste också vara utmanande. Detta gör dem svåra att komma ihåg, vilket deras chefer kan vara till stor hjälp för. Men samtidigt måste de vara olika på alla ställen där vi använder dem, så deras uppfinning är ibland lite svår. Det är här programmet vi pratar om här kommer in i bilden.

Varför är HashPass användbart på en dator?

Specifikt hänvisar vi till en app som heter HashPass som egentligen är en slags lösenordsgenerator. Detta beror på att det hashaar vissa texter och omvandlar dem till starka lösenord för oss. För er som inte vet är en hash en kryptografisk funktion som använder en matematisk algoritm för att omvandla vilket datablock som helst till en ny teckensträng med fast längd. Alltså, oavsett indata, kommer utdata-hash alltid att vara densamma.

Tja, som vi redan nämnt, är programmet vi talar om i dessa rader fokuserat på att skapa säkra lösenord. Tänk på att de tidigare nämnda lösenordshanterarna gör vårt liv enklare i detta avseende. Faktum är att många av dessa program, förutom att lagra lösenord, skapar komplexa lösenord så att vi inte behöver komma ihåg dem. Därför har dessa lösenordshanterare en del av sin egen funktionalitet för att skapa starka och unika lösenord.

Men detta är inte alltid fallet, så det är bättre att använda en specifik lösning för detta, som i det här fallet. Därför är sanningen att HashPass kan vara mycket användbar när det behövs. Som vi nämnde är detta en lösenordsgenerator som konverterar texter till starka lösenord … För allt detta ger den oss ett enkelt användargränssnitt som inkluderar ett eget virtuellt tangentbord.

Hur man skapar starka lösenord med programmet

Därför är det ett virtuellt tangentbord som vi använder med musen för att välja motsvarande bokstäver. Naturligtvis måste vi först och främst ställa in ett huvudlösenord för själva krypteringen. Samtidigt för ökad säkerhet gränssnitt dyker upp på slumpmässiga ställen på skärmen när vi klickar på bokstäverna. Det är också viktigt att veta att när vi inte använder programmet minimeras det till systemfältet.

Man bör komma ihåg att det finns vissa typer skadlig programvara som kan upptäcka tangenttryckningar och använda den i skadliga syften. De är kända som keyloggers, så genom att använda detta datainmatningssystem undviker HashPass de associerade riskerna. Samtidigt undviker den datainmatningsmetoden som används på konventionella tangentbord. Å andra sidan kommer vi att informera dig om att denna datapost stöder dra och släpp-funktionalitet, vilket innebär att inga personliga uppgifter skickas till Windows Urklipp.

Andra HashPass säkerhetsåtgärder

Hur kunde det vara annorlunda, utvecklarna av detta program, på grund av dess allmänna syfte, har inkluderat alla typer av åtgärder för att säkerställa vår säkerhet. För att tjäna som ett exempel på det program som sådan lagrar den inte lösenord som skapats här. På samma sätt lagrar den inte ens huvudlösenordet som vi skapade i början. Genom att erbjuda oss verktyget som det presenterar, är programmet baserat på att hasha text med en krypterad kod.

För att göra det så användbart och säkert som möjligt har vi ett val mellan fyra olika utdataformat. Därför kan vi skapa säkra lösenord från bokstäver, siffror, alfanumeriska tecken eller specialtecken.

Det första vi gör för att dra full nytta av appen som sådan är att öppna HashPass och ställa in ett huvudlösenord. Sedan klickar vi på knappen “Skapa”. Vi gör detta genom att placera markören i datafältet och skriva något. Även från det första tecknet kommer detta innehåll att döljas och visas i form av små rektanglar. När detta är gjort och klickar på “Skapa”-knappen kommer HashPass att kollapsa och skicka utgående värde motsvarande det nya lösenordet, till klippbordet.

Då kan det nyskapade säkra innehållet användas på vilken webbplats eller tjänst som helst. Som ett exempel kan vi använda namnet på en tjänst eller plattform som referensord. Dessutom lösenord som skapats här är associerade med huvudlösenordet, så ingen annan kommer att kunna känna till dem eftersom det också fungerar som en nyckel för att dekryptera hashvärdet. För att ge oss en uppfattning, om det är två personer som använder denna applikation, bör var och en av dem ha sitt eget huvudlösenord. Därför, om båda anger samma referensord och konfigurationen är densamma, kommer de genererade lösenorden att vara olika.

Hur man laddar ner HashPass gratis

Om du bestämmer dig för att använda programmet som vi pratade om för att skapa starka lösenord, berätta för mig att du kan använda det utan att betala euro. Och det här är ett gratisprogram som vi kan ladda ner från denna länk är helt gratis. På så sätt kan vi utan problem ha så många säkra och krypterade lösenord som vi behöver.

Andra alternativ för att skapa starka lösenord

Dashlane

Ett annat förslag av den här typen som vi också kan lita på är Dashlane … Det är ett pålitligt verktyg för att skapa lösenord som är enkelt och effektivt. För att göra detta behöver vi bara konfigurera ett antal parametrar som kommer att beaktas när du skapar själva nyckeln. Här kan vi specificera dess längd, vilka typer av tecken den kan bestå av, etc. Du kan prova detta program härifrån.

Lösenordsgenerator

Å andra sidan kan vi också dra nytta av ett annat liknande alternativ som t.ex Lösenordsgenerator webbapplikation. Här hittar vi ett antal alternativ för att anpassa det mottagna lösenordet. Vi hittar flera alternativ, som kan kontrolleras eller inte, och som relaterar till teckentyper som kommer att användas för att skapa ett nytt lösenord. Vi har möjlighet att prova allt vi kommenterar. den här länken.

Relaterade artiklar

Back to top button