ett program för att organisera uppgifter och öka produktiviteten –

Microsoft To Do är en enkel applikation som utvecklades av Wunderlist och förvärvades av Microsoft 2015. Detta verktyg ansvarar för administration och förvaltning av alla våra i väntan på uppgifter på ett automatiserat och intelligent sätt. Detta gör att du kan använda den både i vardagen (inköpslista, komma ihåg viktiga datum, etc.) och för professionella ändamål (leveransdatum för arbetet, mötestid, etc.). Detta undviker beroende av agendan eller anteckningar, vilket blir ett mindre praktiskt alternativ, samt öka vår produktivitet och minska stressnivåerna.

Denna gratisapplikation låter oss föra en personlig dagbok där vi kan skriva ner en lista med uppgifter som vi kan kategorisera efter färg. På den kan vi ställ in ett utgångsdatum eller aktivera aviseringar och periodvis och endast. Det låter oss också bifoga filer och integreras sömlöst med Outlook för att ta emot aviseringar. Vi kan organisera alla uppgifter efter typ och i sin tur gruppera dem i grupper av listor för bättre organisation.

Genom Microsoft To Do kan vi integrera våra uppgifter med Microsoft Planner så att alla uppgifter relaterade till projektet som har tilldelats vår användare visas i kategorin “Tilldelade uppgifter”. Så snart uppgiften är klar kommer den automatiskt att slutföras i Schemaläggaren och den ansvarige kommer att få ett meddelande om att det är slutfört.

Höjdpunkter från Microsoft To Do

När vi startar programmet visas dess huvudmeny med ett visuellt tilltalande gränssnitt. I den vänstra kolumnen ser vi de olika avsnitten som utgör den: Min dag, Viktigt, Schemalagt, Tilldelat till dig och Uppgift. Nedan kommer vi att ha möjlighet att lägga till en “Ny uppgiftslista”.

Listor, uppgifter och påminnelser

Min dag-funktionen, som är tom, så snart vi öppnar appen tillåter oss lägga till alla uppgifter vi inte vill fokusera på samt lägga till de vi har slutfört i andra kategorier, som fungerar som en tillfällig genväg till våra vanliga uppgifter. Efter att vi skrivit vår uppgift kan vi aktivera förfallodatumet, aktivera påminnelsen och öppna frekvensväljaren för att välja när uppgiften ska upprepas.

Applikationen låter oss skapa obegränsat belopp uppgifter listorna där vi kan se alla de uppgifter som behöver slutföras under dagen, som vi kan lägga till i avsnittet “Min dag”, lägga till en bifogad fil, förfallodatum och påminnelser och delegera till andra personer. När vi har slutfört uppgiften, helt enkelt markera cirkeln till vänster om den för att lämna den som avslutad … På samma sätt kan vi också avmarkera rutan om vi inte är klara med det än.

Om vi ​​har det prioriterade uppgifter vi kan lägga till dem i avsnittet “Viktigt”. För att göra detta behöver du bara markera stjärnsymbolen, som vi hittar på höger sida av uppdraget. I avsnittet “Planerad” kan vi se vår saker enligt schemat , med förfallodatum och eventuella påminnelser vi har angett.

Anpassad konfiguration

Om vi ​​klickar på vårt användarnamn kan vi komma åt avsnittet “Konfiguration” där vi kan anpassa applikationen efter dina önskemål … Härifrån kan vi lägga till ljust, mörkt tema eller använda systemtema. Det låter oss också hantera smarta listor, med möjligheten att aktivera eller inaktivera listorna Viktiga, Schemalagda, Slutförda, Alla och Tilldelade till dig, och automatiskt dölja smarta listor. som är tomma. …

Vi kan också hantera aviseringar , så att du kan aktivera eller inaktivera “Meddelanden” och “Aktivitet i den allmänna listan”. Eftersom detta är en multiplattformsapp kommer allt vårt innehåll att synkroniseras automatiskt, även om vi också kan klicka på knappen Synk för att synkronisera allt direkt.

Slutsatser

Microsoft To Do är ett verktyg som du kan väldigt hjälpsam till alla som vill ha ett mer organiserat liv tack vare sina listor, organiserande uppgifter och påminnelser. Genom att ha möjlighet att använda det från både en dator och en mobiltelefon, låter det oss synkronisera allt vårt innehåll och vi kan få aviseringar om de uppgifter vi tilldelar.

Ladda ner Microsoft To Do

Microsoft To Do är en uppgiftshanterare som är tillgänglig gratis och plattformsoberoende … Detta gör det tillgängligt för Windows, macOS, IosiPadOS, Android och en webbläsarversion online. För att komma åt det, helt enkelt ladda ner applikation från Microsoft Store eller gå till den officiella webbplatsen och registrera dig för vårt Microsoft-konto.

Utvecklare: Microsoft Corporation

Alternativ till Microsoft To Do

Om vi ​​letar efter en app för att administrera och hantera vår att göra-lista, föreslår vi att du tittar på några alternativ.

Trello

Denna applikation är speciellt utformad för att hantera nätverkssamarbete. Med den kan vi organisera vårt arbete och prioritera de viktigaste. Det låter oss också skapa mötesaviseringar och har ett aviseringssystem som meddelar oss om eventuella ändringar som görs. Det gör också att etiketter kan användas för bättre organisation. För att använda Trello som uppgiftshanterare är allt du behöver göra att registrera dig gratis på deras hemsida.

Google Keep

Det här verktyget har utvecklats av Google och låter dig både lägga till anteckningar och skapa att-göra-listor. Det har du också påminnelse alternativ, så att vi inte kan glömma något, skriver vi igen. Vi kan spela in var och en av uppgifterna och markera dem som slutförda när de är klara. Dessutom låter den dig skanna text med hjälp av ett foto eller spara röstmemon. Google Keep är ett gratisprogram som vi kan använda för att komma åt vår webbplats och registrera oss med vårt Gmail-konto.

Relaterade artiklar

Back to top button