ett program för att öppna och stänga routerportar –

Sanningen är att de i de flesta fall, som de flesta användare, vanligtvis inte rör konfigurationen av den här enheten. Hur som helst, standardlösenordet ändras vanligtvis, men resten parametrar förbli densamma som från fabriken. Men detta är inte alltid fallet, eftersom det finns tillfällen då vi behöver göra vissa ändringar i konfigurationen av produkten som sådan.

Vid behov är det vanligaste att vi kommer åt det konfiguration från vilken webbläsare som helst via gatewayen 192.168.1.1. Vi behöver också ett eget åtkomstlösenord, vilket vanligtvis anges på själva routern. Det finns dock program som delvis underlättar den här typen av arbete, som det här som vi kommer att visa dig. I synnerhet talar vi om Enkel portvidarebefordran , en gratis app som kan hjälpa mycket.

Vad Simple Port Forwarding erbjuder oss efter installationen

För att ge oss en uppfattning om vad vi visar dig här, som vi nämnde, hittar vi ett gratis program. Detta skapades främst för att hjälpa oss hantera de hamnar som ingår i router jag själv. Naturligtvis är detta något vi kan göra genom vårt eget programfönster. I de flesta fall räddar detta oss från att behöva komma åt routerns webbgränssnitt för att öppna portar som vi nämnde tidigare.

Därför, i händelse av att vi under vissa omständigheter eller för vissa program behöver öppna vissa portar enkelt, är detta en bra lösning. Allt detta är bekvämt att göra från Windows tack vare appen vi pratar om i dessa rader. Programmet stöder ett stort antal routrar, och det första vi gör är att leta efter våra egna. Om vi ​​inte kan hitta den har vi möjlighet att begära tillägg eller hitta en annan kompatibel.

Det är värt att nämna att applikationen i sig kan upptäcka IP-adressen för routern eller till och med erbjuda oss ett eget fönster med webbgränssnitt för åtkomst. Vid behov kan du också tillfälligt konvertera vår nätverksadress till en statisk, eller ändra standard DNS-servrarna.

Dra nytta av enkel portvidarebefordran när du byter port

Säg att själva programmet stöder flera språk och därmed är användningen bekvämare för oss. Det är väljaren i det nedre vänstra hörnet där rullgardinsmenyn visas. Vid det här laget måste vi veta att Simple Port Forwarding känner till portarna som används av hundratals Ansökningar som måste öppnas för att de ska fungera korrekt.

För att göra detta behöver vi bara ta en titt på det extra fönstret som öppnas bredvid det huvudsakliga. Härifrån har vi möjlighet att välja till exempel det program som vi vill öppna portar för. Vi berättar detta för att det kommer att vara en av de vanligaste uppgifterna som vi utför med det här programmet. I den, som vi sa tidigare, hittar vi ett avsnitt som låter oss ställa in vår IP som fast.

Hur man ändrar portar med programmet

Å andra sidan, i avsnittet markerat med siffran fyra, ser vi knapp det här är den som tillåter oss att interagera med portarna. För att göra detta behöver vi bara klicka på knappen Skapa nu.

I detta ögonblick kommer ett nytt fönster att dyka upp på skärmen, där vi kommer att ha möjlighet att välja en specifik applikation som vi vill arbeta med. Och faktum är att Simple Port Forwarding bevarar den nödvändiga portkonfigurationen för många program som vi regelbundet använder. På samma sätt har vi möjlighet att från samma fönster lägga till en ny konfiguration för vilken annan som helst programvara. … Tja, för att komma åt listan över diskuterade program behöver vi bara öppna rullgardinsmenyn vi hittar.

Här ser vi ett stort antal P2P-nätverk klienter, som är en av de vanligaste typerna av programvara som vi behöver öppna vissa portar för.

Byt routerportar manuellt

På samma sätt har vi möjlighet att skapa en anpassad åtgärd för att styra porten med knappen Lägg till. Detta kommer att leda oss till ett nytt konfigurationsfönster, där vi kommer att behöva ange ett antal mer specifika parametrar än i föregående fall.

Här kan vi redan ange ett namn för den nya uppgift som vi kommer att definiera, och även berätta för programmet vilken typ av anslutning eller portar som vi kommer att ha att göra med.

Hur man laddar ner Simple Port Forwarding gratis

Som vi berättade är detta mjukvara som vi har använt i många år och som vi kan använda helt gratis. Samtidigt är det värt att veta att dess utvecklare erbjuder oss både en installerbar version av applikationen och en bärbar. På så sätt kan vi enkelt installera Simple Port Forwarding på Windows eller porta det till USB-minne att använda den när vi behöver den. I båda fallen behöver vi bara komma åt den officiella webbplatsen för utvecklaren för detta. från denna länk.

Andra alternativ till Simple Port Forwarding

Multiport omdirigering

Detta är en annan kraftfull app att arbeta med hamnar vår router. Den modifierar och förbättrar bland annat trafiken genom att kombinera inkommande och utgående adresser, med hjälp av TCP / UDP protokoll, portar, IP-adresser, etc. Detta kommer att ge oss mycket mer kontroll över våra anslutningar i Windows, allt tack vare Multi Port Forwarder. Detta är ett gratis program som vi kan ladda ner härifrån.

PortForward

Detta är ett annat intressant förslag i denna mening, som gör att vi kan vidarebefordra portar från vilken router som helst till vilket program som helst. Faktum är att detta program förenklar vår uppgift genom att ställa in routerport skickas automatiskt. Samtidigt ökar det säkerheten i detta avseende och optimerar anslutningarna, vilket gör dem snabbare och mer pålitliga. Vi kan kontrollera allt från denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button