ett program för att komprimera och dekomprimera filer i Windows –

Även om många användare inte vet det, innehåller Windows en egen filkompressor med vilken vi bara kan öppna ZIP-filer och bara arbeta med detta filformat. Det finns dock mycket mer avancerade program, som WinRAR, vars största problem är att det är betalt för. Som ett gratis alternativ kan vi välja IZArc, vilket också gör att vi kan arbeta med ett brett utbud av format.

IZArc – Kraftfull gratis fil kompression och dekompression programvara för Windows, som kännetecknas av stöd för de allra flesta moderna komprimeringsformat, såsom: ZIP, RAR, 7-XIP, BIN, ISO, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA , bland andra. Den har utformats för användning i Windows-operativsystemet och kan integreras i din filhanterare via dess snabbmeny.

Med detta kraftfulla verktyg kan vi organisera en uppsättning filer i en komprimerad fil, med samma mappstruktur som i det ursprungliga systemet. Den har också intressanta verktyg som möjligheten att dra och släppa filer till och ut ur Windows Explorer, och skapa och extrahera filer direkt från Windows Explorer. Dessutom tillåter det oss att skapa självextraherande arkiv, återställa skadade ZIP-arkiv och konvertera filer av en typ till en annan. Om säkerhet är viktigt för oss, IZArc Stöder 256-bitars AES-kryptering.

IZArc, flerformatskompressor med många alternativ

När vi har startat programmet kommer dess huvudmeny att visas, där det finns lätt- i bruk, flerspråkig gränssnitt som låter dig anpassa många parametrar. Överst hittar vi det klassiska verktygsfältet, organiserat efter flikar, där vi hittar alternativen för Arkiv, Visa, Åtgärder, Verktyg, Alternativ och Hjälp.

Komprimera filen

Vi kan skapa en komprimerad fil helt enkelt dra och släpp mapp eller filer direkt till gränssnittet och släpp det. Ett fönster kommer att visas som säger sökvägen till mappen, vilken typ av fil vi vill komprimera, typ av komprimering och metod. Dessutom ger det oss möjlighet att lägga till AES-krypteringssystem (128 bitar, 192 bitar och 256 bitar) eller PK ZIP v2.0 med vårt eget lösenord.

Packa upp filen

Till extrahera komprimerad fil lika enkelt som att klicka på Checka ut-knappen. Därefter måste vi ställa in sökvägen där vi vill packa upp, inklusive olika alternativ som vi kan markera eller avmarkera, såsom Bekräfta överskrivning av filer, Återställ ursprungliga mappar, Återställ filattribut, Öppna mapp efter att ha extraherat den och Stäng IZArc efter extrahering är Komplett. När du har valt, klicka på knappen Utcheckning. Om du vill kan du också lägga till nya filer i den komprimerade mappen genom att klicka på knappen Lägg till.

Grundläggande ytterligare funktioner som vi kan hitta i IZArc finns i avsnittet Verktyg. Bland dem kan vi hitta möjligheten att konvertera filformat, konvertera till CD-bild, UU / XX / MIME-kodning, kryptera, dekryptera, återställa fil, skapa multivolymfil, bifoga till multivolymfil, söka efter typ och återställa SFX. Tillsammans med vart och ett av våra alternativ har vi också en motsvarande kortkommando så att vi kan komma åt dem snabbare.

På fliken “Alternativ” är menyn “Inställningar” markerad, från vilken vi kan konfigurera programmet. Till exempel, i “File Association” kan vi välja alla filer som vi vill associera med verktyget, så det kommer att vara bekvämt att associera alla de mest använda. Detta kommer att tillåta oss att automatiskt starta programmet när vi öppnar filer från Den här datorn, e-postprogram, Windows Explorer, etc.

Ladda ner IZArc gratis

IZArc är ett program med en gratis licens, så det är helt fri även för kommersiellt bruk, att kunna ladda ner det direkt från deras Honest ZNAK-webbplats. Den är kompatibel med Windows 7, 8 och 10. Det är möjligt att ladda ner installationsversionen eller dess bärbara version IZArc2Go. Dess senaste tillgängliga version är 4.4 , motsvarande 21 mars 2019.

Skillnader mellan IZArc och IZArc2Go

IZArc2Go är en bärbar version av IZArc som behåller alla fördelar med den installerade versionen, såsom ett stort antal kompatibla format. Det kommer bara att vara nödvändigt att installera det i ett externt lagringssystem som ett USB-minne eller hårddisk, och vi kan använda det på vilken dator som helst.

Fördelen med den bärbara versionen är att den bara använder den ursprungliga mappen för att spara sina inställningar, så den lämnar inga spår på vår PC. Tvärtom, som vi kan föreställa oss, den bärbara versionen saknar integration med Windows Explorer och vi kommer inte att kunna länka filer till den.

Andra alternativ till att komprimera och dekomprimera filer

Om vi ​​letar efter ett program för att komprimera och dekomprimera filer, föreslår vi att du överväger andra alternativ:

WinRAR

Det är det mest populära och utan tvekan det mest använda programmet för filkomprimering och dekomprimering. Det är kompatibelt med de allra flesta format och är det enda formatet som kan komprimera i RAR och RAR5, eftersom resten bara kan dekomprimera, inte komprimera. Därför, om vi ska arbeta med detta format, kommer det att vara nödvändigt att använda denna programvara. Vi kan ladda ner den från följande länk.

7 Zip

Det är den mest populära open source-filkompressorn vi kan hitta eftersom den är kompatibel med nästan alla formateringssystem som finns idag. Den är tillgänglig för både Windows och macOS samt Linux och vi kan ladda ner den härifrån.

Bandizip

Ett annat mycket populärt program för att komprimera och dekomprimera filer, kompatibelt med många format. Den har ett optimeringssystem som gör att vi kan packa och packa upp filer mycket snabbt och effektivt. Om vi ​​vill börja använda BandiZip kan vi ladda ner det gratis från denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button