ett program för att installera eller klona Windows från din hårddisk –

WinToHDD är en praktisk gratis programvara som tillåter oss installera, installera om eller skapa exakta kopior av Windows på hårddisken på vår dator utan att använda CD/DVD/USB-minne … Med detta mångsidiga Windows-verktyg kan vi enkelt installera om operativsystemet, installera Windows på andra enheter än den det är installerat på, eller klona en befintlig Windows-installation till en annan enhet. För detta behöver vi inte vara beroende av något Live-operativsystem.

Denna kraftfulla applikation kan också användas till skapa en USB-enhet för installation av Windows som innehåller alla Windows-installations ISO-filer vi har, så att du kan installera Windows i alla versioner från ett enda USB-minne på BIOS- och UEFI-datorer. Och det är WinToHDD som erbjuder oss kompatibilitet med alla moderna versioner Fönster som t.ex 10/8/7 / Vista / 2019/2016/2012/2008 både 64-bitars och 32-bitars, så vi kan installera om eller klona till en annan enhet helt enkelt genom att installera ISO-avbildningen av systemet vi ska installera i programmet.

Hur WinToHDD fungerar

Efter att vi har kört programmet kommer ett fönster upp med dess huvudmeny med enkelt och intuitivt gränssnitt helt på spanska, där vi bara hittar fyra knappar. En för att installera om operativsystemet från en lokal arbetsstation, en annan för att köra en ny installation av Windows på en andra enhet, och en för att skapa en exakt kopia av vårt operativsystem installerat på en annan enhet. Den fjärde knappen låter oss skapa en USB-enhet för Windows-installation som innehåller alla ISO-filer för Windows-installation vi har.

När vi har valt önskat alternativ, programmet kommer att be oss om ISO-filen vårt operativsystem som innehåller Windows-installationsfilerna. WintoHDD läser automatiskt data från diskavbildningen och får all information om operativsystemet och dess arkitektur. Senare måste vi välja målmodulen som vi ska installera eller installera om operativsystemet på. Därefter måste vi välja systempartitionen där Windows ska distribueras och välja installationsläge. Det finns 3 alternativ tillgängliga: Arv (standardläge), VHD eller VHDX.

Efter att vi har valt önskad partition, oavsett om vi väljer att installera, installera om eller klona Windows, kommer programmet ta lång tid att skapa nödvändig WinPE-bild Fortsätta. När installationen är klar är vårt operativsystem redo att användas. Vi behöver bara starta om datorn och välja den partition eller disk som vi ska starta från. Om vi ​​valde att klona systemet kommer programmet automatiskt att upptäcka både system- och startpartitionerna för att säkerställa att operativsystemet vi klonade fungerar korrekt.

Slutsatser

Att använda WinToHDD förutsätter installation av Windows från början på en annan partition eller disk än det tidigare installerade systemet, men utan att behöva använda installationsprogrammet från en extern lagringsenhet som en DVD eller USB-minne. Det är därför det kan vara användbart för de användare som vill köra en process från sitt eget operativsystem. Den har också ytterligare funktionalitet för att skapa USB för att aktivera olika operativsystem så att vi kan installera från den när vi behöver den. Dessutom är gratisversionen ganska funktionell, även om den bara stöder

Gratis nedladdning WinToHDD

WinToHDD är ett program som har en gratisversion för hemmabruk som vi kan ladda ner från Honest Sign-webbplatsen. Den är kompatibel med alla versioner av Windows från Vista till Windows 10 och för 32- och 64-bitars system. Dess senaste tillgängliga version är 5.0 motsvarande januari 2021 , som talar om en bra policy för support och uppdateringar från utvecklarnas sida. Tillsammans med gratisversionen finns det två betalversioner: Professional och Enterprise.

  • Är gratis : riktad till hemanvändare. Med den kan vi installera och installera om Windows utan att använda en CD / DVD / USB-enhet, samt klona systemet, skapa en multiinstallations-USB-enhet som är kompatibel med Windows Home.
  • Professionell : Designad för både hemanvändare och företag. Förutom funktionaliteten i den kostnadsfria versionen erbjuder den kompatibilitet med operativsystemen Windows Professional och Enterprise. Det låter dig också kryptera din Windows-partition med Bitlocker, har stöd för 4K-enheter och gratis uppdateringar och teknisk support. Den kan användas av en användare på 2 datorer för priset 29,95 USD plus moms
  • Företag : designad för alla typer av företag. Utöver funktionerna i Professional-utgåvan innehåller den även stöd för Windows Server-operativsystem. Den kan användas på alla datorer i en organisation utan begränsningar. Det är priset 199,95 USD plus moms

Alternativ till WinToHDD

Om vi ​​behöver installera, klona eller säkerhetskopiera vårt operativsystem erbjuder vi ett par alternativ till WinToHDD:

AppleXsoft hårddisk kopia

Det är en avancerad diskavbildningsprogramvara som låter dig kopiera en hårddisk eller partitioner och skapa en exakt startklon av vår hårddisk. Den är kompatibel med alla de vanligaste hårddiskarna som IDE, RAID, Serial ATA, SCSI och SSD. När migreringen är klar kan du radera all data på originaldisken helt. Vi kan ladda ner en kopia av AppleXsofts hårddisk från denna länk.

Drivelmage XML

Det här gratisprogrammet låter oss skapa bilder och säkerhetskopior för Windows, vilket gör att vi kan göra vilken grundläggande kloning som helst. Således kan vi klona en disk till en annan, klona enskilda partitioner och kopiera disken till en bild. Det låter dig också schemalägga säkerhetskopior och återställa bilder, eftersom de är kompatibla med filsystemen FAT 12, 16, 32 och NTFS. Vi kan ladda ner Drivelmage XML gratis från dess officiella webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button