ett program för att återställa raderade filer –

Många användare tror att efter att vi har raderat en fil är den förlorad för alltid. Men det behöver det inte vara. Detta beror på att när vi raderar en fil frigörs utrymmet som den tar upp, men förblir dolt tills den skrivs över av en annan fil i dess ställe. Av denna anledning, ju kortare tid som har gått sedan dess radering, desto mer är det möjligt att återhämta sig.

Aktiv filåterställning, återställ alla raderade filer

Active File Recovery är ett program designat för spara och återställa förlorade eller oavsiktligt raderade filer … Det är ett effektivt och lättanvänt återställningsverktyg som effektivt kan återställa raderade filer, skadade eller formaterade volymer.

Denna programvara har bred kompatibilitet, det är inte för inte som den kan återställa förlorad data på hårddiskar, disketter och USB-enheter samtidigt som den erbjuder support Filsystem FAT12, FAT16, FAT32, NTFS och NTFS5 … Dessutom kan detta program återställa alla typer av filer som dokument, bilder, foton, videor, ljud, e-post, e-böcker, databaser, etc.

Således står vi inför ett program som kan återställa nästan alla filer under olika omständigheter. Denna programvara låter dig återställa filer efter tömning av papperskorgen, efter formatering av en disk, filer skadade av virusattacker etc. Det är också möjligt att återställa data även om en skadad eller formaterad partition eller volym har raderats eller när disken har dåliga sektorer.

Vad hittar vi i denna filretriever

Så fort vi startar applikationen hittar vi dess huvudmeny med ganska enkelt gränssnitt , fastän helt inne engelsk … Överst hittar vi det klassiska verktygsfältet med två skanningslägen, sökläge, återställningsläge och sista chansläge för att återställa de mest komplexa filerna. I mittfönstret och i den vänstra kolumnen ser vi de olika hårddiskar, partitioner och externa enheter som vi har anslutit.

Programmet har två skanningslägen: snabbt (“QuickScan”) och superskanning (“Superscan”). Den första är ansvarig för att utföra en grundläggande skanning och är ansvarig för att hitta filer och mappar som finns på den valda platsen. Den andra metoden utför en komplex skanningsoperation och tar hand om att hitta alla möjliga raderade data. Naturligtvis kommer skanningens varaktighet att bero på om vi väljer en eller annan metod.

Efter att vi har valt skanningsläge kommer programmet att söka efter raderade filer och mappar på den här enheten. I slutet av uppdraget har han visar oss alla resultat som erhållits : fil- eller mappnamn, storlek, attribut, identifierare och datum för skapande, ändring och radering.

När vi har hittat en fil eller mapp som vi vill återställa måste vi berätta för programmet att återställa dem … För att göra detta kan vi peka på den och klicka på knappen “Återställ”, eller högerklicka och välj “Återställ”, eller genom att använda kortkommandot “Ctrl + R”. Ett nytt fönster visas där vi kan ge den återställda filen ett nytt namn, samt välja adressen där vi vill att den ska sparas. Slutligen klickar vi på “Återställ” igen för att återställa den valda filen eller mappen.

Ladda ner Active File Recovery

Aktiv filåterställning är kommersiellt licensierade filåterställningsprogram. Därför, för att kunna använda det konsekvent, måste vi betala för dess licens. Så att vi kan testa det i förväg och se om det är användbart för oss kan vi ladda ner gratis provperiod från hans hemsida. Denna testversion låter dig skanna men inte återställa filer. Denna programvara är kompatibel med Windows operativsystem (10, 8, 7, Vista, XP, Server 2016, 2012, 2008, 2003 och WinPE). Dess senaste tillgängliga version är 21.0.1 motsvarande 30 oktober 2020 så det åtnjuter bra stöd för utvecklare.

Versioner och priser

  • Standard : denna version låter oss återställa raderade filer och filer från raderade eller skadade partitioner. Priset för en personlig licens är $29,95 och 39,95 $ för en volymlicens.
  • Professionell : Detta paket innehåller också en integrerad Active Disk Editor som stöder skadad RAID-återställning. Den innehåller också anpassade signaturer och en filorganisator för signaturdetektering. Det är priset $44,95 för en personlig licens och $ 64,95 för en företagslicens.
  • Den slutliga : Detta paket innehåller även Active Boot Disk Lite. Med den kan vi skapa en WinPE-baserad startbar ISO som vi kan bränna till CD / DVD / Blu-ray eller USB-flashenhet med det medföljande verktyget för att skapa skivor. Windows PE låter dig starta din dator och återställa partitioner, samt återställa specifika filer och mappar från Windows Recovery Environment, vilket är viktigt för system som inte kan starta. Det kan starta UEFI x86 och x64 Secure Boot-system. Det är priset $69,95 för en personlig licens och $ 89,95 för en företagslicens.

Alternativ till aktiv filåterställning

Om vi ​​behöver ett program för att återställa raderade filer eller mappar, är det bekvämt att överväga detta par aktiva filåterställningsalternativ:

RecoveryRobot

Det är ett program som låter oss återställa förlorade eller raderade data, och erbjuder kompatibilitet med FAT 12/16/32 och NTFS-filer. Applikationen ansvarar för automatisk disksökning, filåterställning, bevarande av den ursprungliga tidpunkten och datumet för skapandet, endast kompatibel med hårddiskar med MBR. Vi kan ladda ner RecoveryRobot gratis från utvecklarens webbplats.

Remo återställning

Här är programvaran för återställning av hårddisken. Med dess hjälp kan vi återställa filer eller mappar som tagits bort från vår disk. Den stöder filsystemen NTFS, NTFS5, FAT16, FAT32 och exFAT. Den stöder också filsystem som stöds av Mac-volymer, inklusive HFS, HFS + och APFS. Vi kan kontrollera detta genom att ladda ner testversionen från hans hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button