ett minimalistiskt program för att skapa och redigera text –

iA Writer är enkel och kraftfull textredigerare som ger oss en ordnad och distraktionsfri miljö där vi kan skriva bekvämt, med stöd för funktioner som kommer att vara extremt användbara, såsom innehållsblock och syntax. Det här programmet är designat för att ge oss bra skrivande med förenklade kortkommandon och inställningar så att vi kan hålla händerna på tangentbordet och tänka på texten vi ska skriva.

Och faktum är att inom den enkelhet som iA Writer har, finns det ett kraftfullt verktyg med funktioner som fokuserat läge eller möjlighet förhandsvisning PDF-filer. Vi kan lyfta fram delar av vårt skrivande genom att hitta extra adjektiv, svaga verb och oönskade upprepningar som hjälper oss att förbättra vårt skrivande.

Denna textredigerare låter oss byta sektioner, infoga bilder och skapa text med innehåll organiserat med hjälp av flexibla rutor, .csv-tabeller och bildfiler. Det ingår också avancerad Markdown-export Funktioner förresten vilket gör att vi kan exportera Markdown-tabeller, bilder och fotnoter till Word och vice versa.

iA Writer, enkelhet och minimalism till användarens tjänst

Så snart vi startar denna textredigerare kommer dess huvudmeny att visas. Detta betonar dess enkel grafiskt gränssnitt vilket kan verka tomt eller tråkigt till en början, eftersom filutforskarens fönster kan döljas, men syftar till att hålla din arbetsmiljö icke-distraherande. Vi kommer bara att behöva ta hand om att hitta filen vi ska arbeta med eller skapa ett nytt dokument.

Överst hittar vi ett verktygsfält, organiserat efter flikar, där vi hittar de klassiska funktionerna “Arkiv”, “Redigera”, “Formatera”, “Fokus”, “Visa” och “Hjälp”. Eftersom en gång vi börjar skriva, kolla det panelen döljs automatiskt så att det inte distraherar oss, och vi kan fokusera på vår text. När du har skrivit klart text flyttar du bara pekaren över toppen för att göra panelen tillgänglig igen.

När vi börjar skriva hittar vi en vit duk, som vi också kan göra mörk om vi aktiverar detta läge i avsnittet “Visa”. På duken ser vi bara text formaterad med Markdown, med vilken vi kan använda fetstil, kursiv, listor, rubriker, länkar, etc.

Syntaktisk fokus och kontroll

En av funktionerna som vi kan aktivera i skrivande stund är fokuserat läge som vi hittar på fliken “Fokus” i verktygsfältet. När den är aktiverad kommer den att markera i mitten av skärmen endast frasen eller stycket där vi befinner oss, så att vi kan fokusera på en specifik del av texten och hjälpa oss att skriva.

I avsnittet Tillvägagångssätt hittar vi också alternativen för syntaxkontroll som vi kan använda skilja på verb, adjektiv, substantiv och adverb , varje färg är en färg i en mening, vilket kan vara användbart för att förbättra vår grammatik.

I avsnittet Förhandsgranskning hittar vi några intressanta verktyg som Preview, som låter oss förhandsgranska texten som den visas på webben. Det tillåter oss också Kontrollera stavning , se textstorlek, aktivera helskärmsläge, aktivera mörkt läge, visa dolda tecken osv.

När vi exporterar vårt arbete låter iA Writer oss exportera det till HTML, PDF, Markup och MS Word-format … Vi kan också spara det som Markdowmn-dokument (* .md), textfil (* .txt) och CSV-fil (* .csv).

Slutsatser

iA Writer är klar minimalistisk en textredigerare med mycket ytterligare egenskaper upptäck ett brett utbud av typsnitt och typsnitt. Tack vare den minimalistiska designen kan vi fokusera på att skriva om inget kan distrahera oss från vårt arbete. Även om detta inte är idealiskt eftersom vi går miste om alternativet att kryptera lagrade filer, är sanningen att det är ett intressant alternativ och med många möjligheter.

Ladda ner iA Writer

iA Writer är en kommersiellt licensierad textredigerare, så vi måste betala för att använda den konstant. Det går även att ladda ner 14 dagars provperiod från Honest Sign-webbplatsen för att kunna testa den innan du fattar ett köpbeslut. Det är kompatibelt med Windows och macOS, samt mobila operativsystem som Android och Ios, dess pris 29,99 USD

Denna textredigerare förbättras också ständigt. Beviset på detta är att dess senaste version, 1.4 för Windows har släppts 21 december 2020 vilket är ett bevis på det goda stödet som erbjuds av dess utvecklare, med många förändringar som införts sedan den första releasen 2010.

Alternativ till iA Writer

Om vi ​​letar efter en enkel textredigerare presenterar vi ett par iA Writer-alternativ som vi bör vara medvetna om.

Hekapad

Det är en komplett textredigerare för Windows med funktioner som autospara, kompatibel med 19 olika tillägg och möjligheten att kryptera textfiler sparade i TXT. Det tillåter också ett klick för att infoga symboler i ett dokument och infoga datum och tid, samt räkna tecken, ord och rader i ett dokument. Hekapad är ett gratis program som vi kan ladda ner från denna länk.

MinT Pro

Denna textredigerare finns i olika teckensnitt, storlekar och färger. Låter dig infoga bilder och exportera dem. Den erbjuder också möjligheten att bädda in länkar i RTF-dokument, visa RTF-kod, exportera från RTF till HTML (med bilder) och exportera RTF till DOC, PDF och BMP. Mint Pro är ett gratis licensierat program, så det är helt gratis och kan laddas ner direkt från utvecklarens webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button