Ett alternativ till Philips Ambilight: Govee immersion TV –

Govee Immersion, en billig och enkel Ambilight.

Ambilight belysningssystem vad de flesta Philips TV-apparater har använt i flera år har varit och kommer att fortsätta att vara en av dess främsta attraktioner. Det är därför företaget, även om det tog ett tag att ta ett steg, lanserade en lösning som gjorde det möjligt att ha en uppsättning ljuskällor som anpassar sig till bilden som visas på vilken skärm som helst.

Problemet med den officiella Ambilight som kan erhållas med Philips Hue Play och tillhörande LED-remsor är att den kommer till en ganska hög prislapp. Därför är det väldigt svårt för de flesta användare att motivera investeringen, oavsett hur mycket de gillar tanken på att ha en när de vill njuta av sina favoritfilmer, TV-serier eller videospel.

Lyckligtvis tillåter uppfinningsrikedomen och kraften från andra enheter som Raspberry Pi de mest vågade användarna att bygga sina egna Ambilight-system till en mycket lägre kostnad. Det enda kravet är att ha tålamod och viss kunskap för att slutföra hela processen med att ansluta, installera och konfigurera olika delar av hårdvara och mjukvara. Därför, om bias är billigare, är detta inte en lämplig lösning för alla.

Det är här Govi ​​vill attackera med sin Govee immersion tv … Detta RGB LED-belysningssystem låter användaren skapa ett belysningssystem för baksidan av TV:n som också ändrar färg baserat på den visade bilden. Naturligtvis analyserar den inte videosignalen som kommer in genom HDMI-kontakten, utan använder en kamera som fångar och analyserar det som bokstavligen visas på skärmen.

Med andra ord, tack vare sitt mycket breda synfält känner Colórense-kameran intelligent igen och fångar färger på skärmen. På så sätt kan du tillämpa lämpliga toner och ändringar på bakgrundsbelysningen som skapas av RGB LED-remsan.

Dessutom är det här LED-remsor som gör att du kan täcka de fyra kanterna på vilken TV som helst med en skärmstorlek på 55 till 65 tum. De två för närvarande mest populära storlekarna passar de flesta hem.

Scener och stöd för röstassistenter

Om allt hittills har verkat intressant för dig, ta en titt på de ytterligare möjligheter som erbjuds av just denna Govee Ambilight. Först kommer du att ha möjlighet att välja 12 scener eller dynamiska scenlägen … Detta görs via mobilappen och är så enkelt som att öppna appen, navigera till lämplig sektion och välja den.

Även om du vill kan du också använda röstkommandon för att vara kompatibel med både Alexa och Google Assistant. På så sätt kan du slå på och stänga av systemet, ändra det dynamiskt efter innehållet eller visa en fast färg. Du kan till och med justera olika delar av remsan för att visa olika färger. Det är upp till dig hur du använder det.

Enkel installation för en produkt till ett attraktivt pris

Slutligen, tillsammans med ett mycket attraktivt pris, är det bästa att det också är mycket lätt att installera. Du behöver bara placera ränderna runt kanterna på skärmen och på baksidan. Sedan till styrenheten och därifrån ta en annan kabel till vilken Color Sense kamera kommer att anslutas, som placeras i mitten av skärmen så att du kan se hela panelen. Som om det vore en webbkamera, låt oss gå.

Så nu vet du att om du letade efter ett alternativ till Ambilight som inte innebar att använda en Raspberry Pi, installera och konfigurera programvara och andra åtgärder, kan detta vara ett bra alternativ, och även om det officiella priset kommer att vara $ 79, kan du gör det nu. beställ en presentation för endast 60 euro via tillverkarens egen hemsida. Även om du också kan vänta på att den ska vara tillgänglig i Govee Store på Amazon.

De har förresten även ett alternativ till Philips Hue Play som heter Govee Flow Pro, som som ett kompletterande eller oberoende system också är intressant för att skapa mycket ljusare ljusmiljöer.

Relaterade artiklar

Back to top button