Essential Phone kan komma till Europa så tidigt som nästa månad, men hoppas inte för mycket (uppdaterat)

Note: We hope you enjoy reading this article: Essential Phone kan komma till Europa så tidigt som nästa månad, men hoppas inte för mycket (uppdaterat)

Det kommer att finnas tillgängligt i Europa under första kvartalet, tror vi“, sa Jason Keats, chef för Product Architecture and Technology divisionen hos Essential, angående landningen i Europa av företagets välkända smartphone.

Domen i fråga rapporterades idag av Notebook Italienmen går tillbaka till CES i Las Vegas i början av året, och sedan dess har det inte kommit någon kommunikation från företaget i frågan, så ta datumet för Q1 (första kvartalet, dvs. i slutet av mars) med den legitima fördelen av tvivel.

Keats själv säger att Essential ännu inte hade slutfört allt certifieringar av de olika operatörernaoch att detta tar tid. Det är dock bra att veta att ankomsten till Europa är ett mål för företaget, även om vi undrar om Essential verkligen har siffrorna för att driva det, givet den hypotetiska låga konsensus på hemmaplan. Men kanske blir det rätt vår. Vi kommer att få reda på det först inom en snar framtid, och vi hoppas också i Italien.

Uppdatering 27/02/2018 kl 13:20

På Mobile World Congress hade vi möjlighet att prata med de närvarande Essential-representanterna, som bekräftade att de arbetar för att komma till Europa, men för tillfället har de inte kommit i obalans på datumen. Indikationen var en generisk “2018“, och till och med försöker tvinga vår hand lite (med ett halvår eller senare?) har vi inte vunnit någon konsensus. Vid det här laget sägs det inte ens att debuten kommer att ske med den nuvarande PH-1-smarttelefonen, men kanske med hans efterträdare.

Kort sagt, den timing som Mr Keats angav, som vi redan föreslagit, visade sig vara mer av ett hopp än något konkret. Vi kommer säkert att hålla ett öga på utvecklingen av situationen, men vi är också övertygade om att om Essential har några nyheter kommer hon att vara den första att meddela oss.

Relaterade artiklar

Back to top button