Entel lanserar AI-system som upptäcker avståndet mellan människor och kroppstemperatur –

Mitt i den nuvarande hälsokrisen som vi upplever har många företag ägnat sig åt utveckling av tekniska lösningar för att möta de olika problemen som denna COVID-19-pandemi har medfört.

I Chile har Entel Ocean, en del av telekommunikationsföretagets digitala enhet, utvecklat ett system för artificiell intelligens som möjliggör övervakning av kroppstemperatur, användning av masker, social distansering och folkmassor.

Denna lösning genomfördes tack vare Ocean Video Analytics (OVA) -systemet som utvecklats av dem, som kör algoritmer baserat på träning av neurala nätverk.

För att upptäcka användningen av masker och social distansering, lKameror kan identifiera människor och rama in dem i en bild, som är i grönt när det inser att en mask används eller minimiavståndet respekteras. Annars är den inramad i rött och en varning skickas till övervaknings- eller säkerhetscentret på den plats som bevakas.

När det gäller temperaturmätningar har termografiska sensorer ett element som kallas Black Body, vilket eliminerar all strålning från miljön för att förbättra noggrannheten i kroppstemperaturmätningen. När systemet upptäcker temperaturer över 37,8 ° C skickas en varning.

Entel Ocean har utvecklat detta verktyg i ungefär ett år, men implementeringen av resten av riktlinjerna har genomförts under de senaste månaderna och har redan testats i olika butiker och i kommuner i storstadsregionen.

Via: Pressmeddelande

Relaterade artiklar

Back to top button