Enligt AnTuTu blir smartphones (snabbt) större och mer rymliga (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Enligt AnTuTu blir smartphones (snabbt) större och mer rymliga (foto)

AnTuTu är alltid en bra källa till information om smartphonemarknaden. Även om de flesta användare inte ens vet vad ett riktmärke är, är AnTuTu fortfarande ett indikator för smartphones på marknaden (å andra sidan har alla åtminstone en vän “vem vet”, eller hur?).

Efter denna idé (och det faktum att nya telefoner vanligtvis testas, inte 2010 vagnar), har AnTuTu lyckats avslöja “typ”-smarttelefonen finns på marknaden. Uppgifterna avser den information som samlats in under perioden april-juni 2018 (den så kallade Q2).

Och hur är den “typiska” smartphonen? 5,5″ skärm (upplösning 1080p), CPU Lejongap, 4 GB RAM med 64 GB internminne Och Android 8.0 Oreo. Jämfört med förra året har AnTuTu registrerat en avgörande tillväxt storleken på skärmarna (också tack vare förhållandet 18:9?) och mängden internminne.

Men AnTuTu har också tillhandahållit några vackra cirkeldiagram som visar oss i stora termer segmenteringen av den nya smartphonemarknaden.

Intressant nog får ultrahögupplösta smartphones (som S9) en mycket liten del av marknaden. Vad som är säkert är att nästan alla kinesiska tillverkare stannar vid 1080p, vilket gör att intervallet växer exponentiellt.

Relaterade artiklar

Back to top button