Engelsk tonåring får brännskador i ansiktet efter att en iPhone-laddare fattat eld –

En 17-åring fick brännskador på kinden efter att hennes iPhone-laddare fattade eld på filten.

Den 18 mars kopplade Amie Hall, som bor i Birmingham, England, in sin iPhone för att ladda innan hon gick och la sig. Strax innan hon somnade märkte hon “blinkande orange” lågor på sin filt.

Lågorna hade fattat hennes filt i brand och lämnat henne med en mindre brännskada på kinden. Hall kunde springa ner och ta hjälp av sin mamma, som kunde släcka branden utan hjälp av brandmän.

“Det behövdes inte brandförsvaret att närvara eftersom min mamma hade lyckats släcka branden själv,” sa Hall till “Jag skulle bara vilja sprida budskapet för att se till att folk noterade det – det kunde ha varit mycket värre .”

Hall lade upp bilder på hennes brännskador på Facebook för att varna andra att inte lämna sin telefon för att ladda över natten.

Det är i nuläget inte känt vad som orsakade branden. säger att laddaren bestod av en Apple-laddkabel och ett annat märkes laddkontakt, men Hall uppger annat.

“Det här är inte ens en billig laddare, det är en Apple-laddare”, skrev hon på Facebook. “Snälla gå inte och lägg dig och låt din telefon laddas över natten.”

Apple utreder för närvarande brandorsaken. Företaget föreslår att alla iPhone-användare granskar säkra laddningsstandarder. Användare uppmanas att inte ladda iPhone i områden där fukt kan förekomma eller i dåligt ventilerade utrymmen, vilket kan orsaka att laddaren överhettas eller gnistor.

Apple föreslår också att användare regelbundet inspekterar sin laddningsutrustning för att säkerställa att den inte är skadad och påpekar att användare kan ta tveksam utrustning till en Apple Store eller Apple auktoriserad serviceleverantör för utvärdering.

2019 drabbades en australiensisk forskare av andra gradens brännskador när hans år gamla iPhone X exploderade i fickan på jobbet. Han söker nu ersättning för sina skador.

Relaterade artiklar

Back to top button