Endast HTTPS-läge, senaste tillägget till webbläsaren Chrome

Chrome kommer bara att ha HTTPS-läge.

Utan tvekan Google chrome det är den webbläsare som används oftast av användare idag. Det gör också att de hela tiden letar efter förslag till förbättringar, framför allt inom allt som rör integritet och säkerhet, och på så sätt undviker attacker och lämnar ut data.

Nu från Googles webbläsare arbetar de med att starta HTTPS-Only-läget. Målet är att skydda användarnavigering genom att säkerställa att allt anslutningar är krypterade med HTTPS och därmed förhindra informationsläckage.

Vid det här laget bör det noteras att den här nya funktionen redan finns i testning … Den finns i Chrome 93 Canary, som vi kan använda på operativsystem som Windows, Linux, macOS samt Android. Som vi vet är detta den version som ändras först, som senare kommer att finnas i den stabila versionen.

Det här nya läget förväntas vara tillgängligt för alla i slutet av augusti när den stabila versionen av Chrome 93 släpps. Därför kommer denna förändring att ske efter att den redan har testats i Canary-versionen, vilket är vanligt.

Testa endast HTTPS-läge i Chrome Canary

Idag kan vi redan testa endast HTTPS-läge i den kanariska versionen av den populära webbläsaren Google. Detta är en experimentell funktion som vi enkelt kan aktivera och se hur den fungerar.

För att göra detta måste vi gå till webbläsarens adressfält och sätta chrome: // flaggor / # https-only-mode-setting. Väl där måste vi välja alternativet HTTPS-Only och ändra standard till Aktiverad.

Har HTTPS-Only i Chrome

Det här alternativet tillåter dig använd alltid säkra anslutningar och kommer att ställa in Chrome för att automatiskt uppdatera till den krypterade versionen. Om vi ​​går in på en sida som inte har den här versionen kommer den att visa oss ett varningsmeddelande.

Det bör nämnas att HTTPS-webbplatser är mycket viktiga för att förhindra cyberattacker. Fler och fler webbplatser är krypterade, så det borde inte vara några problem med varningsmeddelandet vi angav.

Detta är mycket användbart för att förhindra att vår information läcker om vi till exempel surfar på offentligt Wi-Fi. I det här fallet kan en potentiell angripare stjäla vår data när han går in på en webbsida. Vi kommer in på webbplatser utan någon kryptering, och vi kan möta den så kallade Man-in-the-Middle-attacken. Detta skapar säkerhetsproblem när du surfar från offentliga nätverk, som vi inte kan lita på fullt ut. Det är därför det är så viktigt att använda stark Wi-Fi-kryptering.

Kort sagt, Chrome tar ytterligare ett steg mot mer säkerhet och kommer snart att få HTTPS-Only-läge i sin stabila version. Ett annat alternativ som vi kommer att ha för att inte riskera det.

Relaterade artiklar

Back to top button