En uppdatering för OnePlus 5 och 5T låter dig se Netflix och Amazon Prime Video i HD, men det är inte lätt att få det

Note: We hope you enjoy reading this article: En uppdatering för OnePlus 5 och 5T låter dig se Netflix och Amazon Prime Video i HD, men det är inte lätt att få det

För två månader sedan berättade vi hur OnePlus 5T kunde inte spela upp innehåll i Högupplöst från vissa tjänster av strömning (Som Netflix eller Amazon Prime-video). Denna brist berodde på det faktum att OnePlus 5T inte stöder innehåll med DRM Widevine nivå 1.

Det verkar dock som att OnePlus vill sätta en patch på detta problem och introducera stöd för dessa DRMs med en uppdateringinklusive den “gamla” modellen OnePlus 5. Den nya firmware är redo för alla, men det finns ett problem: det är inte några OTA eller ROM nedladdningsbar för att uppdatera enheten.

OnePlus Community Manager, David Y., meddelade att den här uppdateringen kan göras genom en PC auktoriserad på grund av “säkerhetsprocesser involverade i uppdatering av enheten”. Vad betyder det här? För att installera firmware på din OnePlus 5 / 5T behöver du fysiskt skicka telefonen till OnePlus, eftersom bara de har auktoriserade datorer.

För er som bor i Nordamerika, EuropaIndien eller Kina, det finns goda nyheter: du behöver inte betala vad som helsteftersom OnePlus tar hand om fraktkostnad.

Dessutom ska hela processen enligt företaget pågå som mest 5 arbetsdagar.

Det verkar därför vara en mycket mödosam procedur för en funktionalitet som sammantaget kan vara ganska marginell i användningen av enheten. För de som dock vill fortsätta med att skicka telefonen till OnePlus rekommenderar vi att du kontaktar kundsupport till denna adress.

Relaterade artiklar

Back to top button