en säker hanterare för lösenord och annat personligt innehåll –

Trots de enorma framsteg vi har sett på sistone i denna mening, är sanningen att användningen av Lösenord fortfarande normen. När vi talar om de senaste framstegen i detta avseende menar vi specifikt biometriska system som vi kan använda. På så sätt kan vi säkert komma åt vår hårdvara och plattformar och undvika framtida problem.

Men självklart under åren Internet spridning ökar användningen av dessa element. Samtidigt försöker de använda allt mer komplexa lösenord för att förbättra sin säkerhet. Och naturligtvis, när de blir mer komplexa, blir det svårare för användare att komma ihåg dem. Därav ökningen av antalet nuvarande lösenordshanterare som vi kan använda på våra datorer. Trots allt detta som vi kommenterar har vi möjlighet att använda några intressanta alternativ i detta avseende, som det vi ska nämna här.

Specifikt hänvisar vi till den lösning som föreslås av LastPass , en av de mest kända och mest använda lösenordshanterarna i världen. Det är därför vi kommer att visa dig alla fördelar vi kan hitta med detta nedan.

Installera och köra LastPass

Först av allt, låt oss berätta vad det är program som vi snabbt och enkelt kan installera på våra stationära datorer. Dessutom, för detta, integreras den perfekt i vår webbläsare som en annan förlängning.

Självklart ska vi tänka på att för att kunna dra full nytta av denna lösning som vi kommenterar så behöver vi registrera oss innan vi installerar den. Detta gör att vi kan skapa våra egna konto i programmet som vi senare kommer att hantera innehållet med i form av lösenord som vi lägger till. Dessutom är detta en registrering som vi kan göra helt kostnadsfritt, skriv bara in ditt e-postkonto och ett huvud- och säkert lösenord.

Hur vi drar nytta av att använda LastPass

Som du kan föreställa dig, efter att ha integrerat applikationen i webbläsare som vi vanligtvis använder skapar den en ny ikon i huvudgränssnittet. Detta ger oss tillgång till din kontrollpanel så att vi kan anpassa och hantera den på bästa möjliga sätt. Som du kan föreställa dig är detta ett program som låter oss säkert hantera alla lösenord vi använder. I allmänna termer kommer vi att berätta att de alla läggs till på den här plattformen, skyddade av huvudnyckeln som vi definierade tidigare.

Men självklart, som du förstår, så är det i det här fallet Plattform går mycket längre och erbjuder oss andra funktioner som kommer att vara mycket användbara för oss.

Hur man lägger till nya personliga lösenord till LastPass

Här är den viktigaste funktionen vi kommer att hitta att hantera lösenord som sådana. För att hantera och lägga till nya element av denna typ i Huvudgränssnitt program går till avsnittet Lösenord. Först hittar vi en tom panel där vi har möjlighet att lägga till nya objekt med knappen Lägg till objekt.

Detta leder oss till ett nytt fönster där vi kommer att behöva ange alla typer av data som är kopplade till detta lösenord. Det är logiskt att anta att de hjälper oss att identifiera de lagrade nycklarna och använda dem. säkert … Bland dessa data finner vi t.ex URL webbplats, användare, mapp eller lösenord som sådan. Vi har även tillgång till avancerade alternativ för att förbättra säkerheten.

Andra säkert spara objekt i LastPass

Som du kan föreställa dig tillåter detta oss att spara alla våra personliga lösenord utan att begränsa antalet poster, alla är skyddade av en huvudnyckel. Men det är inte allt vi säkert kan lagra här. Och faktum är att vi förutom de lösenord vi har pratat om hittills kan hitta andra typer av innehåll som vi i många fall skulle vilja dölja och skydda.

Detta gäller föremål som t.ex personliga anteckningar , fullständiga kontakter från kalender eller kort och bankkonton. Dessutom är driftläget detsamma som beskrivs med lösenord. Vi behöver bara gå till lämplig del av den vänstra panelen och klicka på Lägg till objekt. Naturligtvis kommer ändringarna att fylla att ändras beroende på vilken typ av innehåll vi vill arbeta med.

LastPass-kontoinställningar

Allt innehåll som vi lägger till i detta program som vi pratar om lagras och länkas till personligt konto … Detta matchar e-postmeddelandet vi använde i början, så att hantera det korrekt är grunden. För att göra detta kan vi komma åt avsnittet “Kontoinställningar”, som öppnar ett nytt fönster.

Därifrån kommer vi att ha möjlighet att ändra den associerade e-postadressen inklusive Telefon nummer eller ändra huvudlösenordet. Detta gör att vi kan ändra väsentliga element för att kunna kontrollera detta konto, element som vi inte får glömma och förvara säkra.

Installera LastPass på vår dator

Säg att det här är ett program som vi först kan använda gratis och som vi kan ladda ner från den här länken. Men samtidigt har vi ett antal betalning alternativ, Premium och Family. Den förra erbjuder oss 1 gigabyte extra lagringsutrymme för krypterade filer för 2,90 euro per månad. Dessutom, om vi behöver sex Premium licenser , från läget “Familj” måste du betala 3,90 euro per månad.

LastPass-alternativ

Bitwarden

Här hittar vi ett annat förslag, liknande det som diskuteras för lösenordshantering, som ansvarar för att hålla våra nycklar konfidentiella. Detta görs i ett krypterat valv med en 256-bitars AES-krypterad databas. Samtidigt tillåter det importera lösenord från andra mycket populära chefer i branschen. För att använda allt detta kan vi göra det från den här länken.

1Lösenord

Detta är en annan mycket populär lösenordshanterare som låter oss spara personlig information utöver dessa element. Skyddad av en huvudnyckel hittar vi föremål som t.ex kreditkort siffror, konton, formulärdata, etc. Den har sin egen lösenordsgenerator och är mycket enkel att använda. För att använda detta andra förslag kan vi göra det härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button