En pacemaker som löses upp i kroppen när den inte längre behövs –

Men forskare förhindrade borttagandet av den tillfälliga pacemakern eftersom det löser sig endast i kroppen när det inte längre behövs, vilket omvandlar bly och dess batterier till biokompatibla material.

När du använder en traditionell pacemaker kan patienten lida av: nöd och obehag eftersom det är ett invasivt ingrepp som kan orsaka sällsynta men allvarliga komplikationer som vävnadsskada, blodproppar eller eventuell bindning av trådar i vävnaderna.

Bra alternativ

Detta alternativ av forskare väger mindre än ett halvt gram och har en tjocklek på 250 mikron (0,25 mm). Denna tillfälliga pacemaker kan vara implanteras i hjärtat, där en uppsättning inbäddade elektroder avger en elektrisk puls som tar emot energi trådlöst från en extern antenn med hjälp av NFC-teknik. Detta innebär att ett stort batteri, kabel eller utrustning inte krävs, och att dess material kan absorberas naturligt av kroppsvätskor inom fem till sju veckor.

Marcapasos

En av medledarna till studien, Rishi Arora, anser att det är bättre att implantera biokompatibla pacemakers utan sladdar än att använda elektroder som kan bli infekterade och förskjutna. “Kretsen implanteras direkt på hjärtats yta och vi kan aktivera den på distans. Inom några veckor “löser” denna nya typ av pacemaker sig eller går sönder av sig själv, vilket eliminerar behovet av fysiskt ta bort pacemakerelektroder, säger han.

Genombrott in i framtiden

Den här enheten har hittills bara visats på djur som hundar, råttor, möss och kaniner, tillsammans med mänskliga modeller, där den har visat sig vara effektiv för att stimulera hjärtan av olika storlekar. Felfrekvens för pacemaker kan kontrolleras sammansättning och tjocklek, vilket överlåter till kroppens bedömning att bestämma det exakta antalet dagar som pacemakern förblir aktiv och funktionell.

Marcapasos

John A. Rogers, chef för enhetsutveckling, tror att placering av utrustning i eller nära hjärtat kan leda till infektioner. Denna trådlösa pacemaker övervinner nackdelarna med traditionella pacemakers genom att eliminering av ledningar de kommer att passera genom huden och därefter kräver operation för att ta bort dem, så detta minskar också kostnaderna och förbättrar patientvårdsresultaten. Denna nya enhet kan vara det första steget i framtiden för temporär stimuleringsteknik.

Relaterade artiklar

Back to top button