En ny väg för ren energi öppnas med artificiell fotosyntes –

Om så är fallet kan det öppna nya horisonter för ren energi. Tillräckligt med energi når jorden i form av solljus på en timme för att tillfredsställa alla energibehov hos den mänskliga civilisationen under ett helt år. Julia Pushar, en biofysiker och professor vid Purdue’s College of Science, tror att hon kan ha ett sätt att stävja solenergi imitera växter.

Ett nytt sätt att använda solenergi

Vindkraft och solenergi är de två huvudsakliga formerna av ren energi som finns tillgängliga. Tillägget av en tredje, syntetisk fotosyntes, skulle dramatiskt förändra landskapet för förnybar energi. Möjligheten att enkelt lagra energi utan att kräva enorma batterier skulle avsevärt förbättra människors förmåga att styra samhället. ren och hög kvalitet. Vind- och solcellskraftverk har dock nackdelar när det gäller miljöpåverkan och komplikationsfaktorer. Pushar hoppas att artificiell fotosyntes kan hjälpa till att lindra dessa problem.

“Vi och andra forskare runt om i världen arbetar mycket hårt för att försöka hitta tillgänglig energi,” sa Pushar. “Ren och hållbar energi som vi kan skapa från giftfria och lättillgängliga element. Vår artificiella fotosyntes är det rätta valet.

Den process vi har närmast artificiell fotosyntes idag är solcellsteknik, där solcellen omvandlar solens energi till elektricitet. Denna process är känd för att vara ineffektiv eftersom den bara kan fånga upp cirka 20% av solenergin. Inom fotosyntesen är detta mycket mer effektivt, eftersom 60 % av solenergin kan lagras. Konstgjord fotosyntes har inte många fysiska begränsningar och kan ge upp till 80 % av solens ackumulerade energi. Denna rena och effektiva energiform är till stor hjälp för att spara energi.

En effektiv men utmanande process

Forskare vid Pushars labb experimenterar med kombinationer av naturliga fotosystemproteiner och syntetiska katalysatorer, och försöker förstå vad som fungerar bäst och varför. Den prioriterar också användningen av föreningar och kemikalier som är lätta att hitta i stora mängder. på marken, lättillgänglig och giftfri för planeten.

Detta är dock ingen lätt process, eftersom artificiell fotosyntes är något svår och komplicerad på grund av att fotosyntesen inte är lätt. mångfasetterad … Om cirka 10-15 år sa Pushar att tekniken kommer att vara tillräckligt avancerad för att kommersiella fotosyntessystem ska fungera. Denna forskning finansieras av National Science Foundation.

Konstgjord fotosyntes

Forskare har arbetat med artificiell fotosyntes sedan dess på 1970-talet … Dessutom tror de att fotosyntesen, till skillnad från andra områden som kommunikation, flygning eller intelligens, bara utvecklades en gång, för cirka 3 000 miljoner år sedan.

Relaterade artiklar

Back to top button