En ny typ av Instagram-karusell för att titta på berättelser från din dator –

Instagram-berättelser på storbildsskärmar

Instagram Stories Format detta är vad alla redan vet. När företaget presenterade dem kopierade det exakt hur Snapchat visade dessa små, korta videoklipp eller foton: en porträttvy för att dra full nytta av skärmmobilerna och hur de vanligtvis lagras.

Det som är optimalt i en enhet som en smartphone visar sig dock vara motsatsen i andra, där skärmstorleken och orienteringen ändras. Vi menar att använda Instagram på en enhet som en dator eller surfplatta. Där har, på grund av den här typen av skärmar med bildförhållandet 16:9 eller liknande, bildkvaliteten aldrig varit optimal.

Instagram beslutar sig nu för att lite kompensera för det ointresse som visas för att använda plattformen på andra enheter än mobila enheter, och gör det med ett nytt sätt att visa berättelser på din dator.

Även om det är sant att detta inte är en radikal förändring, verkar det nu som att allt tillgängligt skärmutrymme förbrukas mycket mer när man tittar på berättelser på skrivbordsversionen av Instagram. karusellvy

På så sätt, som du kan se på bilden, kommer historiken för den valda profilen fortfarande att vara i centrum, och på sidorna finns de av de andra som du redan har sett eller som du kommer att se när de slutar eller hoppar över. de som du ser exakt i detta ögonblick.

Utöver allt detta har nya ytterligare kontroller lagts till i denna nya karusellvy och visualiseringen av befintliga har förbättrats för att göra interaktionen mycket enklare. Det är små förändringar som förvisso inte kostat dem mycket arbete, men som ger en märkbar förbättring när man använder plattformen via en webbläsare på skrivbordet.

Hur man får åtkomst till ny vy av Instagram-berättelser på PC

Du behöver inte göra något konstigt för att komma åt den här nya karusellen som visar Instagram-berättelser på webben eller skrivbordsversionen av plattformen. Allt du behöver göra är att besöka Instagram-sidan. och väl inne, klicka på ikonerna för profilberättelserna du använder. När du gör det kommer du att se att vyn automatiskt ändras för att visa den nya karusellen.

Om du vill få ut det mesta av det är det bäst att använda webbläsaren i helskärmsläge. Det kommer nu att ta upp hela ditt skrivbord, så att du kan se mer detaljer och utan “färre distraktioner” berättelserna som dina konton har publicerat. Förutom, med hjälp av piltangenterna på ditt tangentbord kan du navigera mellan berättelser. När du kommer till den sista som publicerar en profil, om du trycker på högerpilen igen, kommer du till den första av följande, tvärtom, genom att använda vänsterpilen tar du dig tillbaka tills du når profilerna för andra profiler du har redan sett.

Göra och inte göra på Instagram från din dator

Med det sagt undrar du förmodligen vad du kan och inte kan göra genom webbversionen av Instagram. Så vi kommer snabbt att sammanfatta det åt dig:

Vad kan du göra på Instagram från din dator

 • Kontrollera ditt flöde med alla profilinlägg du följer och dina egna
 • Spela upp publikationer i videoformat
 • Gilla andras inlägg
 • Kommentera alla inlägg
 • Spara meddelanden i dina samlingar
 • Sök efter användare, taggar eller platser
 • Tillgång till avsnittet Upptäck
 • Spåra interaktioner med andra användare.
 • Logga in på din profil och redigera den
 • Hantera de konton du vill prenumerera på eller stoppa
 • Åtkomst till dina kontoinställningar

Vad du inte ska göra på Instagram från din dator

 • Lägg upp nytt innehåll som foton eller videor (eller nästan)
 • Ta bort eller arkivera meddelanden från din profil
 • Full anpassning av alla tillgängliga inställningar från mobilapplikationen för iOS eller Android

Som du kan se är det mest intressanta som skulle kunna publiceras från en dator inte tillgängligt. Det är sant att det finns ett litet knep om att skapa en plattform som du kan komma åt från en mobil webbläsare och du kan. Vi förklarar här hur man postar på Instagram från en dator, men helst skulle detta vara den officiella lösningen.

Mac-användare är fortfarande lite närmare eftersom nyare M1-drivna Mac-datorer som Mac mini nu kan köra iPhone-appar. Det kommer alltså att räcka för företaget att anpassa den för användning. Men än så länge finns det ingen bekräftelse på att det kommer att ske, så vi får vänta.

Relaterade artiklar

Back to top button