En militärsatellit som USA kommer att använda för militära och GPS-uppdrag –

Northrop Grumman Flyg- och rymdgruppen har garanterat att dess Navigation Technology Satellite-3 (NTS-3) experimentsatellit kommer att släppas 2023 efter en försening i uppskjutningen.

Denna NTS-3-satellit utvecklas för att testa nya positionering, navigering och timing möjligheter som kan förbättra prestandan för GPS-satelliter i framtiden. Air Force Research Laboratory utvecklar fyra Vanguard-program.

GPS och militära funktioner

Denna experimentsatellit kommer att utföra främst navigationsuppgifter med regional täckning och mjukvarudriven nyttolast som kan omprogrammeras och uppdateras i omloppsbana. Denna satellit kommer inte att påverka andra som kommer att skjutas upp under de närmaste åren. Det kunde faktiskt ha bidragit till till förbättringar för dessa flygplan.

Men den här satelliten kommer också att ha militär funktion eftersom den kommer att tillhandahålla GPS-positionsinformation när de befinner sig i omloppsbana till militära stridsflygplan med ytterligare PTN-signal från omloppsbana. U.S. Air Force Research Laboratory hoppas kunna testa satellit i minst ett år lämna över den till den amerikanska rymdstyrkan.

Satellit

2018 tecknade Air Force Research Laboratory ett kontrakt med L3Harris Technologies för 84 miljoner dollar så det är detta företag som ska tillverka och utveckla satelliten. Efter konstruktionsgodkännande godkände den amerikanska regeringen dess produktion i augusti 2020.

Satellitstrukturen kommer att delas upp i två olika delar. I allmänhet kommer den att ha kommunikations-, kraft- och kontrolldelsystem med standardgränssnitt, så att integrationen av nyttolasten blir enkel. Den har också en laddningsadapterring utvecklad av US Air Force Research Laboratory som tillåter flera avgifter måste tillämpas på fordonet.

Du måste vänta till 2023

Det är första gången som en produkt med sådana egenskaper har levererats som en kommersiellt tillgänglig produkt. Utöver satelliten har Air Force Research Laboratory fått en Global Navigation Satellite System arkitekturmottagare, en omprogrammerbar enhet som fungerar tack vare till programvara som kan ta emot avancerade GPS- och PNT-signaler som sänds via NTS-satellit. 3.

Satellit

Satelliten var ursprungligen planerad att skjutas upp 2022, men Air Force Research Laboratory meddelade i april att den skjuter upp uppskjutningen till sista kvartalet 2023. Denna fördröjning gör det möjligt för laboratoriet att slutföra ytterligare tester och experiment för att förbättra satellitens egenskaper. system och minska eventuella risker som kan uppstå.

Relaterade artiklar

Back to top button