en lösenordshanterare för att undvika läckor –

Syftet med en lösenordshanterare är inget annat än att lagra alla våra nycklar på olika sidor så att vi inte behöver komma ihåg dem. På samma sätt hjälper det oss att skapa dem, vilket gör dem långa och komplexa för att ge en högre säkerhetsnivå. För att göra detta har de ett kraftfullt krypteringssystem så att vi inte låter dem hamna i orätta händer.

Nyckelfunktioner i 1Password

1Password är programvara utvecklad av ett kanadensiskt företag. AgileBits vem ansvarar för spara och synkronisera alla våra lösenord bekvämt, snabbt och säkert sätt. Detta verktyg kommer att ta hand om att skapa dina egna mycket komplexa lösenord för att hålla våra konton säkra. Således kommer det att hjälpa oss att inte memorera var och en av våra nycklar.

En av de största fördelarna med att använda 1Password är att appen har egen lösenordsgenerator. Detta säkerställer att våra konton är så säkra som möjligt. Med all data den lagrar behöver vi inte längre oroa oss för lösenordet, eftersom applikationen kommer att ansvara för att komma ihåg det och ange det varje gång vi vill komma åt ett specifikt konto. Vi behöver bara komma ihåg lösenordet med vilket vi går in i applikationen, och det kommer att ta hand om resten.

En annan funktion vi kan hitta är lösenordsräddning och även att ha personligt kassaskåp som vi kan dela med familj och vänner eller skapa referenser för våra anställda. Förutom inloggningar låter den dig också lagra personliga anteckningar, kreditkort, identitetshandlingar, PDF-dokument, körkort, pass, mjukvarulicens eller vår routernyckel.

Från Watchtower-kolumnen kan vi hantera resurserna för applikationen. I den kommer de att visa oss webbsidor som kan hackas, lösenord som den anser vara sårbara och återanvändbara eller svaga lösenord. Den kommer också att visa oss de webbplatser som den tycker är osäkra och möjligheten att aktivera tvåfaktorsautentisering så att vi kan kontrollera vilka objekt som är kompatibla med den andra autentiseringsfaktorn.

Hantera dokument och lösenord med den här hanteraren

När vi startar applikationen från vilken vi kan logga in med vårt konto eller skapa ett nytt konto som vi kan prova i 30 dagar.

Genom att klicka på “Prova GRATIS” öppnas vår webbläsare och infogas e-post och huvudlösenord … När kontot har skapats kommer hon att uppmana oss att ladda ner Emergency Kit i PDF-format, vilket hjälper oss att återställa vårt konto om vi skulle glömma huvudlösenordet. När det är klart kan vi börja hantera vårt konto från webbläsaren eller använda appen.

I applikationen, vi loggar in på vårt 1Password-konto och på nästa skärm kommer det att erbjuda oss olika alternativ för att lägga till vårt konto. Det enklaste sättet är att använda Emergency Kit i PDF-format, som vi laddade ner, eftersom det räcker med att lägga till det och sedan ange det registrerade huvudlösenordet. När du har loggat in klickar du på “Logga in” för att öppna huvudmenyn.

Väl framme vid huvudmenyn är nästa sak att göra skapa ett nytt arkiv För att göra detta klickar vi på fliken “1Password” och sedan på “Ny lagring på den här datorn.” Vi anger namn, lösenord och mapp för att synkronisera med förvaret och klickar på “Skapa valv”. När vi väl har skapats måste vi tillhandahålla föremål att spara … För att göra detta trycker vi på plusknappen (+) längst upp och en lista över objekt som vi kan spara (kort, lösenord, anteckningar, dokument, etc.) öppnas. Vi väljer till exempel Notes, ger det ett namn och innehåll och när det är klart klickar vi på “Spara” för att spara det i vårt arkiv.

Ladda ner 1Password

1Password är en prenumerationsbaserad tjänst, även om vi kan prova det gratis i 30 dagar genom att ladda ner appen från deras Honest ZNAK-webbplats. Denna lösenordshanterare stöder flera enheter, så vi kan använda den via appen på Windows, Linux och macOS, såväl som mobila enheter som Ios och Android. Det finns också ett tillägg för större webbläsare (Chrome, Firefox, Edge och Brave) och få tillgång till vårt onlinekonto från vilken dator som helst.

1Password-planer och priser

För hemmabruk har 1Password två prisplaner, beroende på om det är riktat till en person eller en familjemiljö:

  • Personal : det har ett pris $2,99 per månad med årlig betalning. Innehåller appar för Mac, iOS, Windows, Android, Linux och Chrome OS med obegränsade lösenord och objekt, plus 1 GB dokumentlagring. Den innehåller också tvåfaktorsautentisering för ett extra skyddslager och en 365-dagars objekthistorik för att återställa raderade lösenord.
  • Familj : Dess pris är $4,99 per månad med fakturering. Den innehåller alla 1Password-funktioner som vi kan dela med upp till 5 familjemedlemmar och bjuda in fler för $1 vardera. Vi kan hantera vad familjemedlemmar kan se och göra, och återställa konton för familjemedlemmar som har förlorat åtkomst.

Andra lösenordshanterare

Om vi ​​letar efter en lösenordshanterare, här är några 1Password-alternativ som vi bör vara medvetna om:

LastPass

Det är en mycket populär lösenordshanterare med stark 256-bitars AES-kryptering för bästa möjliga säkerhet. Det låter oss också skapa automatiska och slumpmässiga lösenord om vi inte vill skapa dem själva. Vi behöver bara använda e-postadressen och huvudlösenordet. Vi kan registrera dig för gratisversionen av LastPass från denna länk.

KeeWeb

Det är en öppen källkod för flera systemlösenordshanterare, så vi kan använda den på Windows, Mac eller Linux och kan nås från både applikationen och webbläsaren. Dess funktioner inkluderar molnsynkronisering, tilläggsstöd och kortkommandon för åtkomst till dess funktioner. Dessutom erbjuder den kompatibilitet med molntjänster, vilket gör att du kan synkronisera dina lösenordsfiler mellan olika datorer. Vi kan ladda ner det gratis härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button