en inofficiell öppen källkodsklient för Windows och Linux –

En av de mest kompletta och använda hjälpare som vi alla kommer att ha åtkomst till Google Assistant … Den här assistenten ingår förstås i Android, och det finns även en dedikerad version för Chrome OS och Ios. Men när vi loggar ut från dessa operativsystem visas inte Google Assistant någonstans, inte på Windows, macOS eller Linux.

Utvecklaren har nu bestämt sig för att ta Google Assistant till stationära operativsystem med hjälp av en inofficiell öppen källkodsklient som vi kan ladda ner just nu. Detta Inofficiell Google Assistant-skrivbordsklient

Google Assistant på Windows, macOS eller Linux

Google Assistant Inofficial Desktop Client (ganska långt namn, men samtidigt informativt) är ett program med öppen källkod baserat direkt på Google Assistant SDK, vilket möjliggör dess funktionalitet på skrivbordsoperativsystem. För tillfället är det så tillgänglig för Windows, macOS och Linux så vi kan nästan säkert installera det på vår dator för att använda det.

Designen av denna assistent är inspirerad av design Chrome OS , ett flytande fönster som öppnas längst ner och från vilket vi kan komma åt all efterfrågad information. Dessutom kan vi välja mellan ett ljust tema och ett mörkt tema. Assistenten utgår från elektron , och har intressanta funktioner som automatiska uppdateringar, vilket gör att vi alltid kan hålla oss à jour med den senaste utvecklingen och dra full nytta av allt som programmet har att erbjuda.

Tyvärr är implementeringen något komplicerad och tidskrävande. Det tar nästan 30 steg från att ladda ner programmet till att det tas emot vårt API och Google-token och lägg till det i programmet för att få det att fungera. Det är en lång process, men om vi följer den här guiden kommer det inte att ge oss några problem.

När vi väl har installerat och konfigurerat kan vi starta Google Assistant med Windows + Shift + kortkommando … Om vi ​​inte gillar det här kommandot kan vi ändra det i inställningarna.

Programmet har vissa begränsningar. Till exempel, ” Ok google “Eller” Ok Google “fungerar inte korrekt. Dessutom, eftersom programmet är under utveckling, kan det finnas buggar i det. Vi hoppas att detta gradvis kommer att förbättras. Om så är fallet kan den inofficiella Google Assistant-skrivbordsklienten vara det bästa Cortana-alternativet för Windows 10.

Ladda ner

Detta program är helt gratis och öppen källkod. Alla som är intresserade av detta kan göra det utan problem. Den senaste versionen av programmet kan laddas ner gratis från GitHub Repository webbsida.

Flera månader har gått sedan den senaste uppdateringen och utvecklaren han har mycket arbete förbättra kunden. Därför hoppas vi att det inte sjunker i glömska och att arbetet med att förbättra detta alternativ till Cortana fortsätter, åtminstone tills Google bestämmer sig för att stänga projektet.

Relaterade artiklar

Back to top button