en gratis pingmätare för Windows –

När det gäller onlinespel över internet, fördröjning eller ping det är något grundläggande som vi inte kan ignorera. Vi kan definiera ping som tid i millisekunder krävs för att ta emot begäran som vi skickar till en specifik server. Ju längre svarstid, desto mer latens får vi. När det kommer till spel är detta något vi kan se i strategi- eller actionspel. Till exempel, om vi spelar Call of Duty och vi har en hög ping, kommer vi att dröja vid det vi ser på skärmen jämfört med andra spelare, vilket gör att våra handlingar kommer att ta längre tid, vilket kan orsaka mycket obehagliga situationer.

Kontrollera ping från systemfältet

PingoMeter är gratis och öppen källkod ett program som enkelt visar oss en ping från systemfältet i Windows 10, bredvid klockan. Det är ett bärbart program som nästan inte förbrukar våra systemresurser och som ansvarar för pinga en specifik adress ständigt, för att alltid visa oss vår försening.

Denna programvara är ansvarig för att visa oss några av ögonblicken när pingprocessen börjar. När pingen har lyckats kommer vi att märka att en linje visas på ikonen som en graf som representerar pingvärdet. Efter några sekunder kommer den att uppdateras, och om värdet ändras kontrollerar vi om diagrammet rör sig uppåt eller nedåt, vilket indikerar en förändring. Programmet är ganska återhållsamt, erbjuder flera anpassningsalternativ, och är lätt att anpassa.

Mät latens i realtid med PingoMeter

När vi har startat programmet kommer vi att se en ny ikon visas i aktivitetsfältet. Det syns realtidsgraf som visar oss de senaste pingresultaten. För detta använder PingoMeter den offentliga DNS-adressen (8.8.8.8) som standard, men du kan även ange vilken annan IP-adress som helst. Dessutom är det möjligt att öka eller minska uppdateringstiden, samt ställa in det maximala intervallet när man utför en ping.

Beroende på pingvärdet kommer grafen att visas i en annan färg. Beroende på det inställda maximala pingintervallet kommer programmet att berätta för oss om vår latens är bra (grön), normal (gul) eller dålig (röd).

Eftersom ikonen är ganska liten är det troligt att vi hittar den lite. svårt och obekvämt att vara kan korrekt bestämma prestandan för vårt nätverk. Om vi ​​håller musen över ikonen i aktivitetsfältet kommer vi att se information om dess verktyg, som kommer att indikera IP-adressen där pingen utförs, samt pingvärdet.

Om vi ​​högerklickar på PingoMeter-ikonen som finns i aktivitetsfältet och väljer “Inställningar”, kommer ett fönster upp med tre flikar: “Allmänt”, “Avancerat” och “Om”.

Få åtkomst till dina inställningar för anpassning

På fliken “Grundläggande” kan vi justera med vilken frekvens programmet ska uppdatera schemat … Standard är 5 000 millisekunder, vilket motsvarar 5 sekunder, och du kan ändra detta värde till vad vi än tycker är lämpligt. Om vi ​​inte gillar diagram och föredrar numeriska värden kan vi aktivera fältet Numeriskt läge och ställ in pingvärdet från 0 till 99 som blir lättare att läsa än en graf.

I fältet märkt “Grafikfärger och ljudeffekt” ser vi standardfärger beroende på kommunikationskvalitet … Om du inte gillar dessa färger, välj bara en färg för varje objekt för att få upp ett extra fönster där du kan välja en ny färg för anslutningsstatus. På samma sätt kan vi välja en annan ton för bakgrundsfärgen, som är svart som standard.

Gå till avsnittet “Ytterligare”, där vi kan ändra IP-adress på vilken programmet plingar och väljer IP-adressen för den server vi har valt. I avsnittet “Ballonglarm när” kan vi aktivera olika larmalternativ tre gånger: efter att ekobegäran löper ut, när anslutningen bryts och när anslutningen återställs.

Ladda ner PingoMeter

PingoMeter är ett gratis och öppen källkodsprogram som vi kan ladda ner direkt från din sida på GitHub, där vi hittar din tillgängliga kod. Detta är en bärbar applikation, så det kräver ingen typ av installation … Detta är särskilt viktigt eftersom det inte ändrar Windows-registret och vi kan köra det på vilken dator som helst från en extern lagringsenhet som en hårddisk, flash-enhet eller minne.

Dess senaste tillgängliga version är 0.9.7 motsvarande 14 november 2020 så det är nytt och uppskattar utvecklarnas support- och uppdateringspolicyer, som drivs av fördelarna med att ha kodning. fri form

PingoMeter alternativ

Om vi ​​letar efter ett verktyg för att kontrollera vår ping eller övervaka latensen för vår internetanslutning, finns det flera PingoMeter-alternativ att överväga:

vmPing

Det är ett bärbart program med öppen källkod som syftar till att enkelt och snabbt testa anslutningsmöjligheterna för flera anslutningar från en plats. Genom att helt enkelt ange domänen eller IP-adressen kommer programmet att visa oss de skickade och mottagna paketen, visa oss pingen och tala om för oss minsta, genomsnittliga eller maximala latens. Vi kan ladda ner vmPing gratis från denna länk.

BPing

Det är en enkel gratisapplikation som blir ett alternativ till den klassiska Windows Ping-applikationen. Det här verktyget kan köras direkt från din fil utan att köra CMD. Det finns ingen anledning att ange en IP-adress för att pinga, och detta gör att vi kan skanna hela nätverket och informera oss om lediga eller upptagna IP-adresser. BPing är ett helt gratis program som vi kan ladda ner från vår hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button