En Apple Watch räddar livet på en 67-årig kvinna genom att upptäcka flimmer på grund av en dold dödlig tumör

Vid flera tillfällen har vi täckt nyheter relaterade till Apple Watch och dess funktioner som har räddat livet på vissa människor vid flera tillfällen, men det är uppenbarligen upp till dig om du tror på dessa historier eller inte.

Nåväl, idag har ett nytt fall som rapporterats av CBS News i USA dykt upp igen, som har som huvudperson en 67-årig kvinna vid namn Kim Durkee som ligger i staden Maine.

Som rapporterats av Kim började hon få varningar utfärdade av hennes Apple Watch under natten i maj, eftersom klockan vid två tillfällen varnade henne för att hennes hjärta upplevde förmaksflimmer.

Till en början trodde kvinnan att det var ett misstag, så hon struntade i dessa två varningar. Men igen och för tredje gången skickade Apple Watch samma varning till honom. Det var då Kim sa att hon skulle åka till akuten, och om de sa till henne att allt var bra, då skulle hon slänga klockan.

Läkare bekräftade vad Apple Watch varnade honom så mycket, eftersom det var förmaksflimmer, och tillade att hans hjärta slog oregelbundet på grund av ett myxom, en sällsynt och snabbväxande tumör som kvävde blodtillförseln i Kims hjärta och därmed orsakade en stroke .

Läkare kunde så småningom ta Kim till Massachusetts General Hospital för att ta bort den dödliga tumören i fem timmars öppen hjärtoperation. Den snabbt växande fyra centimeter stora tumören skulle ha dödat Kim “nästan säkert” om den inte hade upptäckts i tid tack vare varningen som skickats av hans Apple Watch.

Vi lämnar dig med rapporten från CBS News-kanalen (på engelska):

Via 9To5Mac

Relaterade artiklar

Back to top button