Elon Musk blir Twitters största aktieägare

Elon Musk köpte 9,2 procent av Twitter och blev dess största aktieägare. Enligt informationen i den publicerade 13G-filen har Elon Musk köpt en andel på 9,2 procent i Twitter Inc, vilket gör honom till bolagets potentiellt största aktieägare.

Elon Musk köper 10 procent av Twitter

Twitters aktiekurs steg med 26 procent i handeln före börsen kort efter att Musk sa att han “avsevärt övervägde” att skapa en ny plattform för sociala medier.

Meta Andra sociala medieföretag, som Platforms (FB.O) och Snapchats ägare Snap Inc (SNAP.N), gjorde också vinster.

Aktien som Elon Musk köpte är värd 2,9 miljarder dollar, enligt fredagens slutdata. Elon Musk Revocable Trust äger också sina aktier.

Elon Musk köpte 9,2 procent av Twitter och blev dess största aktieägare.

som använde Twitter mycket 2009 Elon Musk har mer än 80 miljoner följare existerar och använder plattformen för att göra olika uttalanden, inklusive att föreslå att Tesla kan bli privat. Men under de senaste månaderna genomförde den en undersökning om plattformens engagemang för yttrandefrihet och påstod att företaget undergrävde demokratin genom att ignorera yttrandefrihetsnormer. Dessutom har Musk och Twitters miljardärsgrundare Jack Dorsey liknande åsikter om att ignorera den så kallade “Web3”.

Vem är Elon Musk?

Elon Musk är vd för Tesla, SpaceX och The Boring Company.

TWTR aktiekurs

Efter Elon Musks förvärv av Twitter steg TWTR-aktien. MarketwatchI skrivande stund handlas TWTR-aktien till $49,5400, enligt .

Elon Musk köper 9,2 procent av Twitter och blir dess största aktieägare

Relaterade artiklar

Back to top button